Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két győzelem a vb nyitónapján

Két győzelem a vb nyitónapján Sport

Remekül sikerült a román női 3×3-as kosárválogatott debütálása az amszterdami világbajnokságon. Az Ancuţa Stoenescu, Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia és Sonia Ursu alkotta négyes előbb 22–4-re verte Mongóliát, majd 21–13-ra győzte le Csehországot.

Hirdetés
Hirdetés

Fontos év ez a szakág történelmében, talán a legfontosabb; jövőre debütál ugyanis a 3×3 a tokiói olimpián, és mivel csak 16 csapat (nyolc férfi és nyolc női) vívhatja ki a jogot az ötkarikás játékokon való részvételre, hatalmas a tülekedés a helyekért. Többféleképpen lehet jogot szerezni az indulásra: az úgynevezett világranglista-pontok által, az első három csapat automatikus olimpiai résztvevő lesz a november 1-i helyezések alapján. Oroszország és Kína hatalmas fölénnyel vezet, köszönhetően a rengeteg általuk rendezett tornának.

November elsején három hely elkel, a rendező Japán pedig automatikusan kvalifikál, így négy hely lesz még kiadó. A ranglistán a soron következő nyolc férfi és nyolc női válogatott automatikusan megy egy 20 csapatos selejtezőre, onnantól kezdve viszont ország alapján nézik a lehetséges kijutókat. Az első lehetőség az olimpiai álmokra a tegnap kezdődött vb, a dobogósok mehetnek a selejtező tornára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük