Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Készen állnak a kihívásokra

Készen állnak a kihívásokra Sport

Csak kemény és kitartó munkával lehet messzire jutni – vallja és hirdeti Vass Hunor sensei, a sepsiszentgyörgyi Sport-All SC megálmodója, és karate-szakosztá­lyá­nak vezetője. Az egykori kiváló sportoló edzőként is sikeres, hiszen kezei alatt felnőtt egy olyan generáció, amely már letette névjegyét a román, illetve a magyar bajnokságokban, és fényes jövő előtt áll a nemzetközi színtéren is.

A Sport-All SC egy éve csatlakozott az MTK Budapest karate-szakosztályához, az azóta eltelt időszak rendkívül gyümölcsözőnek bizonyult a sepsiszentgyörgyiek számára. A két klub egyesített erői tavasszal taroltak a magyar bajnokságon, az MTK zsinórban 9. alkalommal érdemelte ki a Magyarország legeredményesebb klubja címet, úgy, hogy a háromszékiek is hozzájárultak a sikerhez.
A sepsiszentgyörgyiek a tavalyi után idén másodszor vettek részt a budapesti klub gyomaendrődi edzőtáborában, a kéthetes alapozó és formába hozó felkészülésen Vass Hunor és Gergely Tamás edzők kíséretében 22 sportoló vett részt.
– Június elején hagytuk abba a versenyzést, és úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk formakiesést az augusztusi edzőtáborig, ezért kidolgoztam egy szintentartási edzésprogramot, amelyet követtek a sportolóink, ilyen szempontból nem is volt leállás nálunk. A gyomaendrődi két hét alatt napi négy edzéssel készültek, ez rendkívül hasznos volt mind fizikai, mind technikai szempontból. Az intenzív edzéseknek és a szakszerűen felépített programnak köszönhetően jó sportformát mutatnak sportolóink, a következő időszakban a taktikai helyzetek begyakorlása vár még rájuk – mesélte Vass Hunor, bízva abban, hogy a befektetett energia meghozza majd gyümölcsét a versenyszituációkban.
Versenyekben nem lesz hiány az elkövetkezendőkben, pénteken indulnak egy horvátországi versenyre Csáktornyára, majd rá egy hétre a Budapest Openen lépnek tatamira. Ez utóbbi kvalifikációs verseny a 14–21 éves korosztály számára a februári WKF Európa-bajnokságra. A Sport-All nyolc sportolója kísérli meg a kijutást: Baló Hunor, Bartos Norbert, Benkő Zsolt, Csorba Ede, Gödri Mártis Huba, Lukács Zoltán, Ruzsa Balázs és Vitályos Eszter.
– Mindannyian idén töltötték 14. életévüket, így kezdőévesek, de ennek ellenére megpróbálják. Nagyon örülnék, ha egyvalaki is elérné a szükséges pontszámot és ott lehetne a dániai Eb-n, magyar színekben. Ha európai szintű versenykaratét akarunk űzni, akkor mindenképp nyitnunk kell a külföldi versenyek felé. Az országban sajnos nincs nemzetközi mezőnnyel való megmérettetési lehetőség. Szeptembertől kezdődik például a kvalifikáció az olimpiára, én viszont úgy látom, hogy Romániának jelen pillanatban nincs olyan sportolói állománya, amely különböző európai versenyeken dobogós helyezést tudna elérni, így nem hiszem, hogy lesz képviselőnk Tokióban, annál is inkább, mivel nagyon nehéz kijutni – részletezi a szakember.
Sensei Vass Hunor elvárja tanítványaitól, hogy edzéseken és versenyeken is a tőlük telhető legtöbbet nyújtsák.
– Nem érdekel, ha kikap, de amikor lejön a szőnyegről, úgy nézhessen a szemembe, hogy Sensei, én mindent megtettem! Egyébként tisztában vagyok mindenkinek a képességeivel, de elvárom tőlük, hogy testtel-lélekkel ott legyenek az edzéseken is, ellenkező esetben le is út, fel is út. Lehet, hogy drasztikusak a módszereim, én úgy tartom, csak az dolgozzon, akinek kedve van és célja van. Nincsenek csodaszerek, nincsenek titkok, keményen kell dolgozni, csak így lehet haladni – állítja. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük