Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Készen állnak a kihívásokra

Készen állnak a kihívásokra Sport

Véget ért a Sepsi OSK kéthetes, kemény felkészülési időszaka a törökországi edzőtáborban, a piros-fehér mezes csapat ma érkezik haza Antalyából. Eugen Neagoe együttese itthon folytatja a ráhangolódást a tavaszi idény első tétmérkőzésére, a február 3-ai Voluntari elleni kiszállásra.

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt tegnap félbeszakadt a Sepsi OSK ötödik, egyben utolsó felkészülési mérkőzése a törökországi Belekben. A sepsiszentgyörgyiek a tizennégy csapatos bolgár élvonalban 12. helyen álló Dunav Rusze ellen zárták volna az edzőmeccsek sorozatát, de alig fél órát tartott a mérkőzés. A találkozó a lehető legrosszabbul kezdődött Eugen Neagoe csapata számára, ugyanis Brian Nouvier már a 2. percben vállsérülést szenvedett. Mensah lépett a sérült játékos helyére, az OSK pedig csakhamar megszerezte a vezetést, Florin Ștefan passzából Ibrahima Tandia közelről talált be. A heves szél és villámlás miatt a játékvezető, illetve a két csapat úgy döntött, hogy nem folytatják a játékot, így a mérkőzés a 31. percben félbeszakadt. Sepsi OSK–Dunav Rusze 1–0 (a 31. percben félbeszakadt), gólszerző: Tandia (8.). A Sepsi OSK kezdője: Niczuly – Moura, Rudol, Jovanovic, Rus – Sato, Velev, Nouvier (Mensah, 2.), Ștefan –Tandia, Simonovski.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt megelőzően, kedden Eugen Negoe legénysége az OTP Bank Ligában szereplő Szombathelyi Haladást győzte le, amelynek keretét a legendás kapus, Király Gábor, illetve a másik magyar válogatott, Priskin Tamás erősíti. Yasin Hamed talált be elsőként a találkozón, a második félidőben ugyan egyenlítettek a szombathelyiek, de a szentgyörgyiek nem hagyták magukat, és Joseph Mensah góljával bebiztosították a győzelmet. Sepsi OSK–Szombathelyi Haladás 2–1 (1–0), a szentgyörgyi csapat gólszerzői: Yasin Hamed (31.), Joseph Mensah (82.). A Sepsi OSK kezdője: Stoian – Drăghici, Rudol, Rus, Sato, Karnickij, Velev, Omar, Mensah, Hamed, Simonovski. A második félidőben pályára lépett: Fejér – Hadnagy, Popescu, Ștefan, Vașvari, Jovanovic, Tandia, Nouvier, Moura és Carnat is.

Ez volt a Sepsi OSK második győzelme a törökországi edzőtáborban, miután korábban kikapott a török Sivassportól és az ukrán Mariupoltól, illetve legyőzte a kazah Aktobe együttesét.

Eddig tartott tehát az alapozási időszak az OSK számára, a piros-fehér mezeseket nem kényeztette el az időjárás a Földközi-tenger partján fekvő városban. A csapat itthon folytatja a felkészülést, majd február 3-án, vasárnap 17 órától az FC Voluntari vendégeként játszik a téli szünet után folytatódó I. liga 22. fordulójában.

– Mindannyian tudjuk, hogy a téli felkészülési időszak a legnehezebb a csapatok életében, külföldön kell rákészülnünk a tavaszi idényre. Az időjárás Törökországban nem alakult a legkedvezőbben számunkra, az eső alaposan belekavart a terveinkbe, de tettük a dolgunk, és ami lényeges, hasznos edzőmérkőzéseket játszottunk, értékes, élvonalbeli ellenfelekkel. Elégedett vagyok a játékosaimmal, akik mindent beleadtak a felkészülésbe, és apróbb sérüléseken kívül semmi sem akadályozta a munkánkat. Fontos mérkőzések várnak ránk, és nem tehetünk mást, minthogy maximális odaadással állunk elébe ezeknek a meccseknek. A szurkolóinknak annyit ígérhetek, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk tenni a rájátszásba kerülésért – nyilatkozta Eugen Neagoe vezetőedző a klub közösségi oldalán közzétett üzenetében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások