Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kérlelik még Mirelt

Kérlelik még Mirelt Sport

Mihai Stoichiță, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) vezetőségi tagja, szakmai osztályvezetője pontosított a sajtónak Mirel Rădoi-jal, a férfiválogatott szövetségi kapitányával kapcsolatosan.

Hirdetés
Hirdetés

Elmagyarázta, Mirel nem lemondott, hanem közölte, hogy nem folytatja a munkát ebben a tisztségben, feladatkörben. Az érvényes szerződése november végén jár le, már csak ezért is értelmetlen dolog lemondásról beszélni, mondta Stoichită, majd hozzáfűzte, hogy a történtek ellenére (a válogatott kudarca, a Mirel nyilatkozatai stb.) a következő napokban tárgyalnak a szövetségi kapitánnyal, és próbálják meggyőzni a szerződés-hosszabbításról. E célból igyekeznek olyan szakmai feltételeket kínálni, amelyekről Rădoi korábban többször is említést tett.

A kialakult helyzetet elemző gsp.ro hírportál megemlíti, hogy Mirel Rădoi eddigi edzői pályafutását hihetetlen ellentmondások övezik. Nagyon hamar megkapta a kellő edzői minősítéseket ahhoz, hogy a sportjog és szabályzat értelmében a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya lehessen, igaz, a kinevezését megelőlegezték, hiszen az első szakaszban még vizsgái voltak. A román U21-es válogatottal elődöntős volt a 2019-es Európa-bajnokságon, a csapat ezáltal kijutott a tokiói olimpiára, ami 1964 óta abszolút premier.

Az érem másik – sötétebb – oldala viszont az, hogy az utóbbi jó bő ötven év alatt először történik meg, hogy Románia valamely selejtező csoportban a papírforma alapján gyengébb ellenfelekkel szemben nem végez egyenesen továbbjutó vagy pedig pótselejtezős helyen! Az éppen most zárult vb-selejtezők J-csoportjában a román válogatott Németország mögött eleve egyértelműen a legesélyesebb volt a második hely megszerzésére, és a sorozat közben ez többször beigazolódni látszott, egészen az Izland elleni 0–0-ig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük