Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kérik a stadiont

Kérik a stadiont Sport

Sepsiszentgyörgy vezetősége újabb lépéseket tett annak érdekében, hogy a város tulajdonába kerüljön a municípiumi sportklub által adminisztrált sportbázis. Antal Árpád polgármester Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettessel tárgyalt a héten ebben a kérdésben.

„Nagyon szeretném, hogy a sportbázist, vagy legalább egy részét, idén megkapja a város”, jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester. Elmondta, fontosnak tartja, hogy legalább a stadion az önkormányzat tulajdonába kerüljön, egyrészt azért, hogy végre tisztességesen megoldhassák az atlétikapálya megvilágítását, másrészt pedig, hogy ott tudjanak beruházni.

– A városnak ebben a pillanatban egy nagyon jó másodosztályos labdarúgócsapata van, és sajnos a Stadion utcai bázis struktúrája igen-igen elmarad a csapatnak a színvonalától. A fantasztikus sepsiszentgyörgyi szurkolók ennél sokkal többet érdemelnek, hiszen én is közben kijárok meccsekre, és látom, hogy mi van ott – húzta alá Antal Árpád, aki a miniszterelnök-helyettessel való találkozót követően derűlátó, hogy előrelépések lesznek ebben a kérdésben.

Sepsiszentgyörgy vezetősége már több mint nyolc éve folyamatosan próbálja visszaszerezni a városnak az 1050 férőhelyes Szabó Kati sportcsarnokot, a sportszállót, illetve labdarúgó- és atlétikapályákat magába foglaló sportbázist, hiszen mindezt a szentgyörgyiek építették. Egyszer már „nagyon közel” álltak ahhoz, hogy az Ifjúsági és Sportminisztériumtól a helyi önkormányzat tulajdonába kerüljön a sportközpont, de akkor az alkotmánybíróság elkaszálta a decentralizációs törvényt.

Antal elmondta, most azonban nem törvénycsomagban, hanem egyszerű kormányhatározatban gondolkodnak. „Rugalmasak vagyunk, a minimális cél, hogy legalább a focipálya átkerüljön a városhoz. Ha ez azon múlik, hogy lemondunk-e egyelőre a sportcsarnokról, akkor ezt a kompromisszumot most meg tudjuk kötni, de ez nem jelenti azt, hogy végleg lemondunk róla, hiszen továbbra is azt mondom, a csarnok is a városé kell legyen, azt is a szentgyörgyiek építették”, nyomatékosította az elöljáró.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük