Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Keresik a kákán a csomót

Keresik a kákán a csomót Sport

A gsp.ro hírportál hagyományossá vált elemzése legutóbb a romániai élvonalbeli labdarúgó bajnokság 16 csapata játékosainak átlagéletkorát vizsgálta. A Sepsi OSK a fiatalok legfiatalabbjai között foglal helyet.

Hirdetés
Hirdetés

A Szuperliga első öt helyezettje a játékoskeret átlagéletkora alapján: Universitatea Craiova 27,2 év, CS Mioveni 27,1 év, FC Argeș 26,9, CFR Kolozsvár 26,8, Petrolul Ploiești 26,4 év. A 16-os mezőny utolsó három helyén: Sepsi OSK 24,5 év, FCSB 24,2, Farul Konstanca 23,4 év. Érdekesség, hogy Bogdan Mitrea hátvéd az egyik játékos, aki 34 éves életkorával emelte az Universitatea átlagát, és mivelhogy nemrég a Sepsi OSK játékosa volt, a távozásával csökkent a háromszéki csapat átlagéletkora! A gsp.ro elemzői megjegyzik, az Universitatea korosabb, azaz 30 éven felüli játékosai többször végzetesen hibáztak a saját kapujuk előtt, a hibákból rendszerint gólt lőtt az ellenfél. A hírportál tréfásan, avagy gunyorosan „Télapó-ajándéknak” címkézi az ilyen gólokat.

Szintén hagyományossá vált, hogy a gsp.ro a Sepsi OSK háza táján etnikai jellegű témákat keres és talál. Szöveges, fotós és videós riportban számolnak be arról, hogy a Sepsi Aréna belsejében, a mindenkori vendégcsapat öltözője felé vezető folyosó falait a román labdarúgás kiemelkedő alakjainak (Hagi, Dobrin, Belodedici stb.) óriásfotói díszítik, míg a házigazda, vagyis a Sepsi OSK öltözőjének és egyéb helyiségeknek az irányában a falakon a magyar futball egykori nagy alakjainak, világklasszisainak poszterei láthatók, például Puskás Ferenc, Albert Flórián, Hidekuti Nándor, Grosics Gyula, Bene Ferenc, Fazekas László, Détári Lajos, Nyilasi Tibor, Törőcsik András és mások fotói. Külön kiemelik, hogy Bölöni László fotója a román portrék között kapott helyet, pontosan a vendégcsapat öltözőjének ajtajánál van.

Ennek kapcsán idézik Bölöni régebbi nyilatkozatát egy francia nyelvű belgiumi újságból. „Önök azt firtatják, miért kedvezőbb nekem, ha inkább magyarnak mondanak, mint románnak. Ez nem kedvezés kérdése. Én magyar vagyok, és pont! De ez nem gátol meg abban, hogy Romániában éljek, ahol fociztam, és játszottam a román labdarúgó válogatottban is” – mondotta Bölöni. Játszott és nem is akárhányszor, hanem 102-szer, tehetnénk hozzá rögtön, noha sokáig úgy tudtuk, 103 az a szám… 

Fotó: Sepsi OSK

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások