Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kenyérbe lépnek a labdarúgók

Kenyérbe lépnek a labdarúgók Sport

Szigorú egészségügyi előírások betartásával június 13-án folytatódhat a labdarúgó I. liga, a csapatok mával kezdődően kis létszámú csoportokban edzhetnek. Az alsóházi rájátszásban érdekelt Sepsi OSK játékosain ma végzik el a koronavírus-tesztet, a piros-fehér mezesek szombattól újra edzésbe állnak, közel két hónapos kihagyás után. Diószegi László tulajdonos nagyon várja már, hogy újra tétmeccset játsszon a csapata.

Végre lehet edzeni, és lehet látni már a célt, az időpontot, amikor újra bajnokit játszhatunk – szól bele boldogan a telefonba Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke, akitől megtudtuk, hogy csapata ma vonul edzőtáborba, a játékosok teljes elkülönítésben lesznek egy sepsiszentgyörgyi szállodában. A szakszövetség előírásainak megfelelően a keret szombattól négyfős csoportokban elkezdi az edzésmunkát, majd, ha minden jól alakul, június 1-től már az egész pályás gyakorlásokat készítheti elő Leo Grozavu vezetőedző.

Hirdetés
Hirdetés

„Szerda este kaptuk meg a konkrét útmutatásokat a ligától, mindent, amit kértek – kesztyűket, maszkokat, fertőtlenítőszereket – beszereztünk, igyekszünk eleget tenni az előírásoknak. A mai nap folyamán a játékosokkal ismertetjük a kötelezettségeket, és indulhat a munka. Karantén ide vagy oda gyakorlatilag egy edzőtábor veszi kezdetét, a szállodában biztosított lesz az étkeztetés. Egyelőre kis létszámú csoportokban dolgoznak, és ha minden rendben lesz, két hét múlva már teljes edzéseket lehet tartani, ami annyit tesz, hogy gyakorlatilag két hetünk van rákészülni a bajnokságra” – nyilatkozta érdeklődésünkre Diószegi László, aki kissé tart a zárt kapus mérkőzésektől, de bízik benne, hogy a pályán mutatott játék alapján dől majd el a meccsek sorsa, és a piros-fehérek megszerzik a 7. vagy 8. hely valamelyikét.

A liga elképzelése szerint összesen három alkalommal kell letesztelni a játékosokat a bajnokság újrakezdése előtt, a koronavírus-járvány miatt előírt tesztek megrendelésére, lebonyolítására a klubok nem kapnak támogatást a szövetségtől, a tulajdonos szerint a klubnak mintegy hatezer eurójába kerül mindez.

„Sok a bizonytalanság egyelőre, ami biztos, mi betartjuk a szabályokat, és szombaton elkezdjük az edzéseket, igaz, hogy a közös, egész pályás gyakorlásokat semmi sem helyettesítheti, de kezdésnek a fizikai alapozás is fontos. Szoros lesz a program a júniusi újrakezdés után, a heti két bajnoki mindenkinek jelentős kihívás lesz. Fokozódik a sérülésveszély, ennyi kihagyás után sorozatban meccseket játszani senkinek sem lesz könnyű feladat Az öt csere engedélye is ennek tudható be, a hosszabb kispad sokat nyomhat a latban” – véli a klubelnök, hozzátéve, hogy az OSK e tekintetben jól áll, hiszen 27 játékosból álló kerettel rendelkezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük