Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Július elkényeztet focitéren

Július elkényeztet focitéren Sport

Öt távozó mellett egy játékos érkezését és egy szerződéskötést jelentett be az elmúlt napokban a Sepsi OSK labdarúgóklub. A sepsiszentgyörgyi piros-fehér mezesek jól megérdemelt vakációjukat töltik, majd június 20-án ausztriai edzőtáborba vonulnak.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK élt kivásárlási jogával, így Rareș Ispas végleg a sepsiszentgyörgyiek játékosa lett. A 21 éves hátvéd, aki 2021 nyara óta a Kolozsvári CFR együttesétől kölcsönben szerepelt a háromszékieknél, három évre szóló szerződést kötött a klubbal – jelentették be pénteken a klub közösségi oldalán. A román U21-es válogatottban is szerepelt Ispas a most zárult szezonban 28 mérkőzésen kapott játéklehetőséget, ezeken legtöbbször kezdő volt. A Sepsi OSK ezt megelőzően Ion Gheorghe érkezését jelentette be, a 22 éves középpályás az FC Voluntari-tól érkezett.

A klub csütörtökön közölte, hogy megvált öt játékosától, akiknek június 30-án lejár a szerződése: Gabriel Vașvari, Fülöp István, Răzvan Tincu, Kevin Luckassen és Boubacar Fofana már nem tartoznak a csapat keretéhez. A korábbi csapatkapitány Gabriel Vașvari négy szezon után hagyja el a Sepsi OSK-t. A középpályás 123 mérkőzésen lépett pályára a piros-fehér színekben és 16 gólt szerzett. Răzvan Tincu 2019 nyarán érkezett Sepsiszentgyörgyre és összesen 70 alkalommal játszott a csapatban. Fülöp István a klubnál töltött négy év alatt 93 tétmérkőzésen öltötte magára a Sepsi OSK mezét, ezeken 17 gólt szerzett. A 2021–2022-es szezon kezdetén érkezett kölcsönbe Kevin Luckassen, aki összesen 30 találkozón lépett pályára a Sepsiben, ezeken 5 gólig jutott. Boubacar Fofana két idényt töltött a klubnál, 49 meccsen kapott lehetőséget, 5 találatot jegyzett.

A Bergodi-legénység jelenleg jól megérdemelt pihenőjét tölti, a labdarúgók június 20-án utaznak Ausztriába, ahol a klubelnök, Diószegi László bejelentése szerint négy nagyon neves ellenlábassal játszanak edzőmérkőzést. Diószegi a magyar bajnok Ferencvárost említette lehetséges ellenfélként közösségi oldalán. Az újdonsült kupagyőztes háromszékiek számára július 9-én kezdődik az új idény, amikor is újabb trófea kerülhet a vitrinbe – a Szuperkupa –, ugyanis ekkor rendezik a bajnok Kolozsvári CFR elleni csúcspárbajt, a tervek szerint Aradon. Az élvonalbeli pontvadászat július 16-án rajtol, majd 21-én és 28-án a Konferencia Ligában lesznek érdekeltek a mieink, az ellenfél kilétére a június 15-ei sorsoláson derül fény.

Ezt megelőzően, a júniusi Nemzetek Ligája-összecsapásokon a klub két alapembere bemutatkozhat a román válogatottban, Edward Iordănescu szövetségi kapitány figyelmét sem kerülte el Marius Ștefănescu és Nicolae Păun idénybeli pazar teljesítménye. A csapat gólkirálya, Marius Ștefănescu kiemelkedő szezont futott: 40 tétmeccsen öltötte magára a piros-fehér mezt, ezalatt 12 találatot és 4 gólpasszt könyvelhetett el, többek között oroszlánrészt vállalt a kupagyőzelem bebiztosításában. Nem csoda, hogy a klub három évvel meghosszabbította a két fiatal játékos szerződését.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük