Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jubiláló labdarúgótorna

Jubiláló labdarúgótorna Sport

December 7–8-án ismét megrendezték a Kárpát-medence legnagyobb amatőr labdarúgó eseményét, a Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna, immár jubileumi 10. alkalommal. A nemzeti összetartozást erősítő rendezvénynek – két év után – újra Székelyudvarhely adott otthont. A Székelyföldért és Autonómia Kupáért 24–24 meghívott csapat küzdött meg. A Torna fővédnöke: Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke volt.

Jubileumi volt az idei torna, a 10. alkalommal megrendezett vetélkedőn két korosztályban (40+ és 40–) összesen 48 csapat lépett pályára, képviselve volt a Kárpát-medence szinte minden tája, így Háromszék is, de még Lengyelországból is érkeztek résztvevők. A csoportmérkőzések után kieséses rendszerben folytatódott a maratoni megmérettetés.

A negyven éven aluliaknál a házigazda Székelyudvarhelyi Góbék szerezték meg a Székelyföldért Kupát, a döntőben a Bukovinai Székelyeket győzték le, a harmadik helyen pedig a Csíkmenasági Fenyő végzett. Az Autonómia Kupában Székelykeresztúr együttese lett az első, a fináléban a Székelyudvarhelyi Hargitát legyőzve, míg a harmadik helyezést itt is a Csíkmenasági Fenyő szerezte meg.

Hirdetés
Hirdetés

Székelyföldért Kupa (40 éven aluliak): 1. Székelyudvarhelyi Góbék, 2. Bukovinai Székelyek, 3. Csíkmenasági Fenyő. További részvevők: Kerepesi Székelyfiúk, Szent Margit Old Boys, Nyárádszeredai Csaba Királyfi, Kárpátalja, Szigetszentmiklósi Csillagösvény, Torontálvásárhely, Kovásznai Orbaiszék, Nagy-Küküllő menti Kitartás, Ócsai Székelykapu BT, Zselízi FLB, Székelyudvarhelyi Golimpiákosz, Diósdi Székelyek, Érdi Erdélyi Magyarok és Székelyek, Gyergyócsomafalvi Délhegy, Beregvidék, Szegedi Újváros, Temerin, Gyimesi csángók, RF KMF, Székelykeresztúri Egyesülés és Marosvásárhelyi FR Ady.

Autonómia Kupa (40 éven felüliek): 1. Székelykeresztúr, 2. Székelyudvarhelyi Hargita, 3. Csíkmenasági Fenyő. További részvevők: Marosvásárhelyi Öregfiúk, Váradért Baráti Társaság, Bukovinai Székelyek, PRESSing, Sporting, Kerepesi Székely Kör, Orbaiszék, Beregvidék, Marosszentgyörgyi Sárkányok, Nagykaposi Leányálom, Kézdivásárhelyi Öregfiúk, Bucsin, Kárpátalja, Gernyeszegi Marosvölgye, Udvarhelyszéki Polgármesterek, Gamrat Pikula Team Jaslo (lengyel), Csíkszeredai Csibészek, Diósdi Székelyek, Bodoni 25, Viski Futball Klub és Erdővidék.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük