Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jonas Rapp a kerékpáros körverseny győztese

Jonas Rapp a kerékpáros körverseny győztese Sport

Két félszakasszal ért véget a XIII. Székelyföldi Kerékpáros Körverseny, amelyet az osztrák Hrinkow Advarics Cycleang német sportolója, Jonas Rapp nyert meg, akinek a Királyetapon szerzett előnye behozhatatlannak bizonyult. Csapatversenyben a Giotti Victoria-Palomar végzett az élen.

Hirdetés
Hirdetés

A Prológ, a Kastélyetap és a Királyetap után két félszakasszal zárult a XIII. Székelyföld Kerékpáros Körversenye. A Királyetapot követően a Hrinkow Advarics Cycleang sportolója, Jonas Rapp csapattársával, Dominik Hrinkowwal szemben 18 másodperces, míg a harmadik Paolo Totoval (Sangemini Trevigiani) 1:36 perces előnybe került.

Az olasz Toto a záró nap első félszakaszán a Csíkszentkirály – Büdösfürdő közti 10 km-es egyéni időfutamon igyekezett ledolgozni a hátrányán, és a legjobb időt „futotta”. Ez arra volt elég, hogy Dominik Hrinkowot összetettben megelőzze, míg az éllovas Rappal szemben megfelezze hátrányát, és 48 másodpercre olvassza azt.

Ezek után jöhetett a délutáni III. B félszakasz, amely során 122 km-t kellett megtenniük a sportolóknak. Csíkszépvízhez érve Vlad Nicolae Dobre (Giotto Victoria-Palomar), Cosmin Bidilici (Steaua), Kiss Gergely (Epronex) és Felix Ritzinger (osztrák válogatott) meglépett, és elvitte az első és egyetlen csíkszeredai sprintet, majd a bánkfalvi első hegymenetet is. Ekkor több mint öt perces előnyük volt. Csíkszeredába érkezve hét kört (7×5,4 km) kellett megtennie a mezőnynek a megyeszékhely utcáin. Kezdett nyilvánvalóvá válni, hogy ezen négyesből jön ki a szakasz győztese. Nem került viszont veszélybe Jonas Rapp összetett elsősége, hiszen a második Paolo Toto beragadt a mezőnybe.

A III. A-félszakaszt vezető négyes összetételében az utolsó kör hozott változást. Ahogy a Felix Ritzinger meghallotta az utolsó kört jelző csengőszót, „gázra” lépett, és faképnél hagyta az addig vele tekerőket. A második helyen Vlad Nicolae Dobre, míg a harmadikon Cosmin Bidilici ért be. A nap legboldogabbja viszont kétségtelenül az összetett első Jonas Rapp lett, ám a második Paolo Toto sem kesereghetett, hiszen az egyéni pontlista első helyén zárt.

Összetett végeredmények: legjobb román: 1. Denis Marian Vulcan (Giotti Victoria-Palomar). Legjobb magyar: 1. Filutás Viktor (Pannon CT). Legjobb hegymenő: 1. Vlad Nicolae Dobre (Giotti Victoria-Palomar). Legjobb U23-as: 1. Denis Marian Vulcan (Giotti Victoria-Palomar).

A pontverseny végeredménye: 1. Paolo Toto (Sangemini Trevigiani), 2. Frederico Zurlo (Giotti Victoria-Palomar), 3. Dominik Hrinkow (Hrinkow Advarics).

Az összetett végeredménye: 1. Jonas Rapp (Hrinkow Advarics), 2. Paoloc Toto (Sangemini Trevigiani), 3. Dominic Hrinkow (Hrinkow Advarics).

Csapatverseny: 1.  Giotti Victoria-Palomar, 2. Sangemini Trevigiani, 3. Török válogatott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük