Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jöhet a következő szezon!

Jöhet a következő szezon! Sport

Július 15-ig nevezhetnek be a csapatok a női kosárlabda Nemzeti Liga következő, 2020–2021-es idényére. A Román Kosárlabda-szövetség úgy döntött, az elmúlt két szezonnal ellentétben, már nem lesznek értékcsoportok, és visszatérnek a hagyományos lebonyolítási rendszerhez.

A tervek szerint az egycsoportos alapszakaszban oda-visszavágó kört rendeznek, majd következhet a felsőházi és az alsóházi rájátszás. A negyeddöntőkben, elődöntőkben és a döntőben három nyert mérkőzésig tartanak majd a párharcok.

A Román-kupában két selejtező kört rendeznek, majd következik a négyes döntő. A 2019–2020-as szezon első két helyezettje, a Sepsi–SIC és a Szatmárnémeti VSK a sorozat második selejtező fordulójában csatlakozik a küzdelmekhez.

Amennyiben 14 csapat nevez majd a Nemzeti Ligába, akkor október 3-án rajtolhat a pontvadászat, amely jövő év május 15-én zárulhat. A kupasorozat október 7– február 28. között zajlik majd.

A következő idényben a mérkőzés teljes ideje alatt két hazai játékosnak a pályán kell tartózkodnia, közülük legalább egy U23-as korosztályú kell legyen. Ugyanakkor háromra növelik az Európán kívüli játékosok szerződésének a lehetőségét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük