Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jobbak, gyorsabbak, erősebbek

Jobbak, gyorsabbak, erősebbek Sport

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a bulgáriai Várnában az idei Varna Throwdown crossfitversenyt, amelyen három székely crossfitter is indult. A kézdivásárhelyi Old Mickey’s Barbell Club erőemberei újabb előkelő eredményekkel öregbítették a klub nemzetközi hírnevét.

Deadlift, burpee, wall ball, t2b, box jump – csak néhány a crossfitben rendszeresen használt fogalmak és gyakorlatsorok közül. A kézdivásárhelyi Old Mickey’s Barbell Club tagjai két WOD (Workout of the Day, magyarul: a nap edzése) között arra is szakítanak időt, hogy különböző versenyszituációkban mérjék fel erőnléti állapotukat, felkészültségüket,. A különböző nemzetközi Throwdown viadalokon való részvételhez viszont előzetes kvalifikáció szükséges – tudtuk meg Ferencz Tamás trénertől, a klub alapítójától. Az okleveles crossfitedző szerint folyamatosan figyelemmel követik a versenykiírásokat és választanak a lehetséges helyszínek közül, ő személy szerint szeret olyan helyekre eljutni a megmérettetésekkel, ahol korábban még nem fordult meg. A részvétel előfeltételeként kvalifikációs videót készítenek, amit elküldenek a szervezőknek, és az elért pontszám alapján érdemlik ki a versenyen való indulás jogát.

Várnában férfi RX kategóriában Ferencz Tamás harmadik lett a 40 fős mezőnyben, tinédzser kategóriában Biró Norbert másodikként végzett, míg a férfi masters kategóriában Györfi Ervin negyedikként zárt. Tamás legközelebb jövő hétvégén versenyez, akkor Temesváron rendezik a Romanian Throwdont, szintén nemzetközi mezőnnyel. A klub női versenyzői közül Szász Imola, Mucsi Enikő és Kis Ilka szintén kvalifikálta magát a kiírásra, azonban egyéb kötelezettségeik miatt részvételük kérdéses. Apropó országos erőpróba, nemrég Ferencz Tamás és Kis Ilka kettőse Bukarestben utasított mindenkit maga mögé csapatversenyben.

– Mindig van, amit tanulni ebben a sportban, sosem lehet hátradőlni. Az biztos, hogy Románia szinten megálljuk a helyünket, nemzetközi színtéren ez nehezebb, mert rengeteg tehetséges versenyző van, olyanok is, akik fiatalabbak, és nehéz felvenni velük a versenyt. Az biztos, hogy nincs megállás, folyamatos kemény munka van az eredmények mögött. Nem két héttel a verseny előtt kezdünk készülni rá, hanem folyamatosan, nap mint nap több órában edzünk, természetesen pihenő ciklusokat is beiktatva, olyan ez mint egy munkahely – részletezi Ferencz Tamás, kiemelve mennyire szereti azt, amivel foglalkozik.

Azt, hogy munkája egyben a hobbija is, az elért eredmények is alátámasztják, de a kliensei fejlődésén, illetve elégedettségén is jól tetten érhető.

– A fejlődés folyamatos kell legyen, olyan nincs, amin ne lehetne javítani, amit ne lehetne felülmúlni. A klienseimen nagyon látszik a haladás, hol azt veszik észre, hogy jobban megy a szaladás, hol a gimnasztikai gyakorlatokban egyre ügyesebbek. Egyáltalán nem mindegy, hogy csak edzünk össze-vissza, vagy egy jól felépített programot követünk – figyelmeztet a szakember.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük