Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jobb volt, és nyert a CFR

Jobb volt, és nyert a CFR Sport

Az előzetes várakozásoknak megfelelően nem sok esélyt adott az éllovas Kolozsvári CFR az újonc Sepsi OSK-nak kettejük hétfő esti összecsapásán, a kincses városbeliek két fejesgóllal biztosították be győzelmüket a labdarúgó I. liga 6. fordulójának zárómérkőzésén. A sepsiszentgyörgyiek első vereségüket szenvedték el a csapat ideiglenes otthonául szolgáló brassói Ifjúsági Stadionban.

Suciu Valentin több ponton változtatott a Medgyes elleni tizenegyen, Fejér, Mitra, Huiban és Fülöp kezdőként került a csapatba, Herea és Papsys a kispadon foglalt helyet. A CFR, esélyeshez méltón támadóbb felállásban kezdett, a mérkőzés ennek megfelelően kincses városi mezőnyfölényt hozott, míg az OSK védekezésre és kontrajátékra rendezkedett be. Nem kellett sokat várni az első gólra, a 27. percben egy szöglet után Nistor beívelését Vinicius bólintotta a kapuba. Alig pár perc után Nistor ismét az előkészítésben jeleskedett, ezúttal Deac volt a befejező, de a partjelző lest intett, így nem érvényesítették a találatot. A sepsiszentgyörgyiek egyetlen életképes kísérlete Petre nevéhez fűződött a 41. percben, ám 22 méterről elvégzett szabadrúgása mellé ment.

A második játékrészben tovább növelte előnyét a kolozsvári együttes, Nistor beadását ezúttal Hoban fejelte hálóba (0-2). A sepsiszentgyörgyiek nem tudtak méltóképpen válaszolni, előreívelt labdáik rendre célt tévesztettek, veszélyes kontrákra pontatlan játékuk miatt nem igen volt lehetőségük. Maradt a 0-2, megérdemelten nyert a Kolozsvári CFR. A Sepsi OSK legközelebb hétfőn 21 órától a fővárosi Dinamo vendége lesz.

Mestermérleg

Suciu Valentin: „Kevés esélyünk volt a nagyon erős és gyakorlatias CFR-el szemben, amely kíméletlenül kihasználta a védekezésben ejtett tévedéseinket. Pontrúgásból kaptunk két gólt, jórészt saját figyelmetlenségünk miatt, remélem, a jövőben ez nem fog megismétlődni. Egy hetünk van felkészülni a Dinamo elleni mérkőzésre, kielemezzük ezt a mérkőzést, és felkészülünk az ellenfél játékából, azért, hogy a maximumot kihozzuk a találkozóból.” A piros-fehér mezesek edzője a kapuskérdésről szólva elmondta, három tehetséges hálóőrük van, Fejér Béla keményen dolgozott edzéseken, ezért ő kezdett, de a folytatásban mindhárman lehetőséget kapnak a bizonyításra.

Dan Petrescu: „Nehéz mérkőzés volt, a Sepsi a Juventus és a Viitorul elleni győzelmek után először kapott ki hazai pályán, a látottak alapján biztos vagyok benne, hogy jó szezonjuk lesz, és nem fognak kiesni az élvonalból. Nagyszerű szurkolóik vannak, és olyan játékosaik, akik eldönthetik egy-egy meccs sorsát. Az I. ligában egyik találkozó sem egyszerű, főleg idegenben nem, számunkra nagyszerű fegyvertény, hogy a negyedik kiszállásunkon sikerült nyernünk, az elvárásaimat felülmúlják eddigi eredményeink. Nagyon jól mentek a rögzített játékhelyzetek, volt még négy gólhelyzetünk, illetve egy meg nem adott találatunk, míg az ellenfélnek kevés helyzete akadt ahhoz, hogy veszélyt jelentsen ránk nézve. Megérdemelten győztünk, az a fontos, hogy motiváltak és koncentráltak maradjunk a folytatásban is, ellenkező esetben meglepetések érhetnek.

Az I. liga rangsora:

  1. CFR 6 5      1      0      11-1 16
  2. Botoșani 6      4      1      1      11-4 13
  3. Krajova 6      3      3      0      7-3   12
  4. FCSB 6      3      3      0      8-5   12
  5. Astra 6      3      2      1      8-5   11
  6. Dinamo 6      3      0      3      8-5   9
  7. Voluntari 6 2      2      2      7-7   8
  8. Jászvásár 6 2      2      2      4-6   8
  9. Temesvár 6     2      1      3      3-6   7
  10. OSK 6 2      0      4      5-11 6
  11. Viitorul 6      1      2      3      3-4   5
  12. Gázmetán 6      1      1      4      4-12 4
  13. Chiajna 6      0      2      4      3-7   2
  14. Juventus 6      0      2      4      3-9   2

Labdarúgó 1. liga, 6. forduló, Brassó, Ifjúsági Stadion, 5000 néző: Sepsi OSK – Kolozsvári CFR 0–2 (0–1), gólszerzők: Vinicius (27.), Hoban (62.).

Sepsi OSK: Fejér – Burlacu, Ursu, Oros, Grecu – Issa, Mitra (Herea, 72.), Fülöp (Astafei, 63.), Huiban (Papsys, 46.), Petre – Hadnagy. Edző: Valentin Suciu. Kolozsvár: Vâtcă – Manea, Mureșan, Vinicius, Vlad – Hoban, Nouvier (Păun 16.), Omrani (Moutinho 89.), Deac, Nistor – Urko Vera (Bokila 78.). Edző: Dan Petrescu. Sárga lap: Issa (64.), Burlacu (87.) Játékvezetők: George Rădulescu (Bukarest), Mircea Mihail Grigoriu (Bukarest), Mihai Marius Marica (Bukarest).

A 6. forduló többi eredménye: Temesvár – Viitorul 0-0, Chiajna – Juventus 1-1, FCSB – Astra 1-1, Krajova – Botoșani 1-0, Jászvásár – Dinamo 2-1, Voluntari – Gázmetán 2-1.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások