Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó pénz az Eb

Rekordot jelentő 641 klub részesül abból a 150 millió euróra rúgó pénzjutalomból, amelyet az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) oszt szét játékosaik szerepeléséért a 2016-os franciaországi kontinensviadalon és az azt megelőző kvalifikációs mérkőzéseken.

Az Európai Klubok Egyesületének elnöke, Karl-Heinz Rummenigge az UEFA hivatalos honlapján idézett nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy az egyesületek jelentős összegeket költenek futballistáik fejlődésére, ezáltal pedig hozzájárulnak a válogatottak sikereihez is. „Ezért is fontos, hogy a klubok ugyanúgy részesüljenek a jutalomból, mint a válogatottak. Örülünk ennek az UEFA-val kötött megállapodásnak, mert ez sok egyesület hasznára válik” – magyarázta. A jubileumi 2020-as Európa-bajnokság után egyébként 200 millió euróval akarják jutalmazni a klubokat.

Ami a mostani elszámolást illeti, a romániai klubok összesen 1,290 millió eurón osztoznak. A legnagyobb összeget, több mint félmillió eurót a Steaua kapja, mögötte az Astra 306 ezer, a Dinamo és a Zsilvásárhelyi Pandurii 98,8, illetve 98,4 ezer eurót kasszíroz. Játékosaik válogatottban való szerepléséért a Karácsonkői Ceahlăul 66,7 ezret, a Kolozsvári CFR 57,3 ezret, a Marosvásárhelyi ASA 50,9 ezret, a ploiești-i Petrolul 40 ezret, a Craiova 34,3 ezret, a Botoșani 12,8 ezret, a Viitorul 8,7 ezret, a Rapid 4,3 ezret, a Brassó pedig 4,1 ezer eurót szed be.

A magyarországi klubok közel 2,319 millió eurót kapnak, és mivel az elosztás a válogatottba „delegált” játékosok számának és azok pályán töltött idejének arányában történt, ezért a legtöbb pénzt, 982,1 ezer eurót a Ferencváros kapja. Mögötte második helyen a Videoton áll mintegy 421 ezer euróval, míg a Debrecennek 210 ezer eurót utalnak át.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük