Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó kezekben az utánpótlás

Jó kezekben az utánpótlás Sport

Előkelő helyezésekkel zárták a korosztályos pontvadászatokat a sepsiszentgyörgyi lány kosarasok, mind a Sepsi–SIC, mind a Sepsi ISK házigazdaként mérkőzött a bajnokság utolsó fázisában, és mindkét együttes a hetedik helyen zárta az idényt.

A házigazda Sepsi–SIC együttese a hetedik helyen fejezte be az U13-as lánykosárlabda-bajnokság nyolcas döntőjét, amelynek múlt héten a Sepsi Aréna adott otthont.

A sepsiszentgyörgyi együttes a kettes csoportba kapott besorolást, ahol első mérkőzését 52–34-re veszítette el a későbbi győztes Bukaresti Dan Dacian ellen, majd 60–52-re alulmaradt a Nagyváradi Rookies csapatával szemben, illetve a harmadik meccsen 57–30 arányú vereséget szenvedett a fővárosi Olimpiával szemben. A Sepsi–SIC csoportharmadikként az 5–8. pozícióért folytatta a sorozatot, a sepsiszentgyörgyi lányok a helyosztók első felvonásán a Bukaresti Slam BC alakulatától kaptak ki 48–38-ra. A hetedik helyért a Bukaresti Champions csapatával kellett megmérkőzniük, itt magabiztos játékkal 51–21-re győztek. A Sepsi–SIC csapata: Sacară Adrien, Bagoly Ágota, Máthé Orsolya, Mikeš Lana, Olajos Abigél, Verebics Anna, Silye Abigél, Bardócz Silvia, Vizi Izabella, Gheorghița Helga, Boga-Kis Tekla, Tulit Barbara, Aczél Adrienn, Váncsa Nóra, Bakó Abigél, Sebő Zselyke. Edző: Dragoslava Žakula-Mikeš.

Hirdetés
Hirdetés

A döntőtornát a Bukaresti Dan Dacian csapata nyerte, miután a fináléban 69–33 arányban múlta felül a Bukaresti Olimpiát. A Dan Dacian két győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört, a kieséses szakaszban előbb a Ploiești MSK-t (55–44), majd a Bukaresti Olimpiát lépte le magabiztosan (69–33).

A torna végeredménye: 1. Bukaresti Dan Dacian, 2. Bukaresti Olimpia, 3. Ploiești MSC, 4. Gyulafehérvári Sportprogramos Líceum, 5. Nagyváradi Rookies, 6. Bukaresti Slam BC, 7. Sepsi-SIC, 8. Bukaresti Champions.

Szombaton és vasárnap a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum Bogdán Antal Sporttermében zajlott az U16-os lánykosárlabda-bajnokság B-döntője, amely a 7–9. helyeket volt hivatott eldönteni. A háromcsapatos tornán a megyeszékhelyi Sepsi ISK, a Kolozsvári Napoca Baschet és a Konstancai Phoenix alakulata küzdött meg a tornagyőzelemért. A Bordás Noémi Ágota által irányított szentgyörgyi csapat előbb 62–45 arányban nyert a Phoenix ellen, majd óriási csatában, mindössze két ponttal, 64–62-re bizonyult jobbnak a kincses városbelieknél, így a hetedik helyen zárták a korosztályos pontvadászatot. A csapat: Pánczél, Enyedi, Csiszér, Bocz, Ioachim, Tarczi, Beder, Daragics, Nagy, Páll, Kovács, Apor. A szentgyörgyi torna végeredménye: 1. (összetettbeli 7. hely) Sepsi ISK, 2. Kolozsvári Napoca Baschet, 3. Konstancai Phoenix.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük