Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó hírek az úszómedencéből

A magyar, lengyel és román úszó lányok és fiúk fölényével végződött az Otopeni kisváros sportbázisán lezajlott ifjúsági úszó Európa-bajnokság.

Hirdetés
Hirdetés

Az ifi úszó Eb éremtáblázata végső rangsorának első tíz helyezettje: Magyarország 6 arany, 5 ezüst, 3 bronz, Lengyelország 5-4-7, Románia 5-4-0, Franciaország 4-6-3, Olaszország 4-5-5, Törökország 4-2-3, Észtország 3-0-0, Nagy-Britannia 2-4-5, Ukrajna 2-3-1, Bosznia-Hercegovina 2-1-0. A magyar küldöttség éremgyűjteményéből 5-4-2 a lányok mérlege, a fiúknak nincs is arany, a 6-ik első hely ugyanis a vegyes váltó eredménye, míg Románia esetében a fiúk voltak eredményesebbek 5-2-0 mérleggel.

A román csapatban 4-szeres Európa-bajnok David Popovici, aki néhány héttel ezelőtt, Budapesten a felnőtt korosztály világbajnokságán a 100 m és 200 m gyorsúszásban is diadalmaskodott. Sokak örömére, mások megrökönyödésére, a román kormány és sportminisztérium 200 ezer euróval jutalmazta az úszótehetséget, aki jó néhány évig éremszerző lehet Románia számára a világversenyeken (Eb, vb, olimpia). Tudni kell viszont azt is, hogy az ő legfőbb versenyszámaiban, a 100 m és 200 m gyorsúszásban érkezéskor gyakran milliméterek döntenek, illetve az a gyorsaság és jó ütem, ahogyan az érkezők benyúlnak a medence jelzőpannójához. Nem csoda, hogy 1973 után David Popovici az első, aki ugyanazon világbajnokságon megnyerte a 100 m és 200 m gyorsúszó férfi versenyszámot. Nem garantált, hogy a következő vébén (Eb-n, olimpián) is föltétlen sikerül duplázni. Hetek múlva a római felnőtt Európa-bajnokságon lesz alkalma bizonyítani.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük