Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jégkarnevál Baróton

Jégkarnevál Baróton Sport

Szombaton Barót önkormányzata harmadik alkalommal szervezett jégkarnevált, ismét a városi jégpályán, miután a legelsőt, tavalyelőtt még a Keleti-tó jegén tartották. A sepsiszentgyörgyi Királypingvinek hokicsapata bemutató-mérkőzést tartott.

Összességében ezúttal is egy sikeres rendezvényről beszélhetünk, mely elsősorban a gyerekeket örvendeztette meg, akik a jégkorong-bemutató után a legkülönbözőbb jelmezeket magukra öltve vidáman, jó hangulatban, korcsolyázva tölthették a délutánt, kölcsönözve jókedvükből az őket kísérő felnőtteknek is. Kedvezőnek bizonyult az időjárás is, de aki esetleg mégis fázott, az a szervezők által kínált forró teával, borral melegedhetett. A rendezvény sátránál zsíros kenyeret is árultak, a kínálmáció révén begyűlt adományokat a szervezők a baróti Molnár Attila megsegítésére ajánlották fel.

Hirdetés
Hirdetés

Az idei karneválon először szerveztek hóemberépítő-versenyt. Két csapat nevezett be, mindkettőt jutalmazták. A Magyar Barátok különdíjat kapott, míg a Mesternégyes gyermekcsapat az első helyért járó diplomát, érmet és édességet vehette át nagy örömujjongás közepette.

Mint eddig minden évben, a legjobb, legötletesebb jelmezekbe öltözött korcsolyázókat is díjazták. Tavalyelőtt még sok felnőtt is jelmezbe öltözött, közülük azonban idén már nem volt kit díjazni. A gyerekek körében azonban – mint azt a polgármesteri hivatal alkalmazottja, a karnevál eseményeit konferáló Ráduly Antal Róbert közölte – szoros verseny alakult ki, a zsűrinek nem volt könnyű döntést hoznia, végül a harmadik díjat Lőrincz Vivien Mária kapta, második lett Bede Tímea, Bodó Márk különdíjat kapott, az első helyezés pedig Deák Csengének járt. Ez utóbbi madárijesztőnek öltözve aratta le a babérokat, míg Bodó Márk cowboynak öltözött.

Azon baróti gyerekek, akik a Királypingvinek játékát látva kedvet kaptak a jégkoronghoz, a nyolc székelyföldi hokicsapat egyikénél jelentkezhetnek továbbtanulásra – tudtuk meg a Székelyföldi Jégkorong Akadémia helyszínen hagyott prospektusaiból.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük