Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Izmosodik a KSE kosárcsapata

Izmosodik a KSE kosárcsapata Sport

Két idegenlégiós érkezését jelentette be a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, amely az előző szezonhoz hasonlóan idén is két tengerentúli játékossal vág neki az érdekesnek ígérkező bajnoki szezonnak. Mint ismeretes, a női Nemzeti Liga küszöbön álló idényében tornarendszerben küzdenek a bajnoki címért. A két háromszéki klub, a Sepsi–SIC és a KSE az előző évekhez hasonlóan, ismét külön csoportba került.

Körvonalazódni látszik a KSE játékoskerete, a korábban bejelentett nagy hazatérő, Lénárt Paula mellett két amerikai idegenlégiós is csatlakozik a csapathoz, Chelsea Mitchell és Taneria Wilson, akik már meg is érkeztek a céhes városba. A visszatérők kategóriáját erősíti Biszak Boglárka is, aki szintén a KSE saját nevelésű játékosa. Az új szerzemények ma edzenek először együtt csapattársaikkal, a szintén új edző, Molnár József irányítása alatt.

Hirdetés
Hirdetés

A Maryland állambeli Laurelben született Chelsea Mitchell Kézdivásárhelyen kezdi meg első profi idényét. A 175 cm magas kosárlabdázó kettes és hármas poszton (hátvéd/alacsony bedobó – bedobó) is bevethető, az elmúlt öt évben az amerikai egyetemi bajnokságban érdekelt, Baltimore-ban található Morgan State University játékosa volt. Utolsó szezonjában a Lady Bears néven becézett csapat legjobbja volt: összesen 30 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 33 percet játszott – ezzel ő volt a gárda legtöbbet foglalkoztatott kosarasa. Mezőnyből 51.7 százalékos pontossággal dobott, mérkőzésenként átlag 9.7 lepattanót szedett le, 1.3 gólpasszt osztott ki és 15.6 pontot szerzett. A leszedett labdák és pontszerzés terén egykori alakulatának legjobbja volt. Remek teljesítményének köszönhetően bekerült az NCAA (National Collegiate Athletic Association) 1-es divíziójához tartozó Mid-Eastern Athletic Conference (MEAC) legjobb csapatába.

Az 1997. október 11-én született Taneria Wilson is első európai szezonját kezdi a KSE-nél, ő az Atlanta melletti Morrow-ban székelő Clayton State University mezét cserélte kék-fehérre. A floridai Fort Pierce-ben született 170 cm magas játékirányító két szezont töltött a Georgia állambeli egyetemnél, ahol a legutóbbi, 2019–2020-as idényben 31 meccsen kapott lehetőséget, átlagban 33.4 percet töltött a pályán, 4.4 leszedett labdát és 3.1 asszisztot jegyezett. Dobóteljesítménye egészen kiváló, összesen 500 ponttal segítette csapatát, ami mérkőzésenként 16.1-es átlagot jelentett.

A 21 esztendős berecki Biszak Boglárka a KSE-től került a Kolozsvári U csapatához, a 2018–2019-es szezonban a kincses városban játszott és tanult, majd az Erasmus program révén Pécsre került, itt az egyetemi bajnokságban szerepelt, onnan tér most haza. A céhes városbéli alakulat régi-új kosárlabdázója a Kolozsváron töltött időszak alatt 11 párharcon kapott lehetőséget, átlagban hat és fél percet volt parketten, s összesen 11 pontot jegyzett. A 175 cm magas kosaras eddigi pályafutása alatt egy-egy bajnoki bronzérmet szerzett U18-as és U20-as korosztályban.

A bajnokság előreláthatóan tornarendszerben, körmeccsek formájában zajlik. A KSE legerősebb ellenfele a Szatmárnémeti VSK lesz, emellett a CSTBv Olimpia Brassó, a CSM Alexandria és az Agronomia Bukarest szerepel még a kézdiek csoportjában. A kosárlabdaidény a hónap végén a Román-kupával kezdődik, itt is tornarendszerben és csoportokban rendezik a mérkőzéseket. A Kézdivásárhelyi SE október 27–29. között a Szatmárnémeti VSK-val és a Bukaresti Agronomiával játszik azonos csoportban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük