Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Izmosodik a bajnokcsapat

Izmosodik a bajnokcsapat Sport

Újabb játékos érkezését jelentette be a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, a dán Maria Jespersen is csatlakozik a hatszoros bajnok és hétszeres kupagyőztes sepsiszentgyörgyiekhez.

Hirdetés
Hirdetés

Az alacsonybedobóként és erőcsatárként is bevethető, dán kosárlabdázó az előző szezonban a spanyol Leganes és az ausztrál Sunbury Jets mezét öltötte magára. A spanyol bajnokságban 27 mérkőzésen 6,2 pontot és 3,9 lepattanót átlagolt, míg az ausztrál pontvadászatban 7 találkozón lépett pályára, ezeken átlagban 25,4 pontot szerzett és 11,6 lepattanót gyűjtött. A 28 éves, 183 cm magas sportoló 2014 és 2018 között a Dél-Floridai Egyetem csapatában játszott, ahol az amerikai egyetemi bajnokságban eltöltött utolsó idényében 34 találkozón 18,1 pontot és 9,7 lepattanót átlagolt. A dán válogatott alapembere, 2020 novemberében az Európa-bajnoki selejtezőben 35 pontot szerzett Románia ellen.

Maria Jespersen a Sepsi-SIC harmadik leigazolt játékosa a nyáron, amint arról már beszámoltunk ősztől Sepsiszentgyörgyön folytatja karrierjét a 21 éves konstancai Andreea Mititelu és a 24 éves belga–kongói Bethy Mununga is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük