Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Itthon az újabb sikerért

Itthon az újabb sikerért Sport

Ma ismét hazai környezetben lép pályára a Sepsi OSK élvonalbeli labdarúgócsapata: az 1. liga 26. fordulójának nyitómérkőzésén, 17.30-tól a Chindia Târgovişte lesz az ellenfél a sepsiszentgyörgyi stadionban. Leo Grozavu harcos mérkőzésre számít, ugyanakkor azt ígérte, mindent megtesznek a győzelemért.

A bajnokság második legjobb támadóalakzatával büszkélkedő Sepsi OSK (39 gól) a leggyengébb támadószekciójú együttest, a Chindiát (21 gól) látja vendégül ma délután. A két együttest nyolc pont választja el egymástól, a 40 pontos Sepsi OSK a negyedik, míg a 32 egységet gyűjtő Târgovişte a nyolcadik. Mindkét alakulat sikerrel abszolválta az előző fordulót, a sepsiszentgyörgyiek Hermannstadt ellen törték meg nyeretlenségi sorozatukat, míg a dâmboviţaiak az Universitatea Craiovát győzték le.

– Újabb nehéz összecsapás vár ránk, számomra a bajnokság meglepetéscsapata a Chindia, amely különösebb keretbeli változtatások nélkül jól teljesít az idényben. Dicséretre méltó, amit Emil Săndoi elért a Chindiával, nagyon fegyelmezett csapatról van szó, amely jó ütemben vette fel a harcot a bajnokság legjobbjai ellen. Nem fogják olcsón adni a bőrüket, és mindent megtesznek azért, hogy pontot szerezzenek. Biztos vagyok benne, hogy a védekezésre fektetik a hangsúlyt, abból építik majd fel a kontráikat. Ezt nekünk meg kell tudni oldani hazai pályán, bízom benne, hogy a játékunk is fejlődni fog a legutóbbi sikeresen megvívott találkozó után – nyilatkozta Leo Grozavu mérkőzés előtti szokásos sajtótájékoztatóján.

A háromszéki és a Dâmbovița megyei gárda korábban ötször találkozott egymással az élvonalbeli bajnokságban, a mérleg pedig a Leo Grozavu irányította labdarúgók felé billen, hiszen háromszor a piros-fehér mezesek nyertek, míg két mérkőzés döntetlennel zárult. A tavaly novemberi odavágón a Sepsi OSK Adnan Aganovic és Anass Achahbar góljaival nyert 2–1-re idegenben.

Hirdetés
Hirdetés

– Öt forduló van hátra, kiélezett harc folyik a felsőházi helyek bebiztosításáért. Az alapszakasz végén a látványos futball háttérbe szorul, mindenik csapat pontokat akar szerezni, ez pedig a játék minőségének rovására megy, de a pályák minősége is kívánnivalót hagy maga után. Minket a hazai pálya arra kötelez, hogy támadó felfogásban játsszunk, és mindent megtegyünk a győzelemért – ígérte Grozavu.

A 26. forduló műsora: ma 17.30-tól Sepsi OSK – Chindia Târgovişte, 20.30-tól FC Viitorul – Academica Clinceni; szombaton 14.30-tól Universitatea Craiova – FC Botoşani, 21.30-tól Aradi UTA – Kolozsvári CFR; vasárnap 15 órától Astra Giurgiu – FC Hermannstadt, 20.30-tól FCSB – Medgyesi Gázmetán; hétfőn 17.30-tól FC Argeş – Jászvásári Poli, 20.30-tól FC Voluntari – Dinamo Bukarest.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások