Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Itt a vége?

Itt a vége? Sport

Vasárnap este meccs közben összeesett Eugen Neagoe, a Dinamo Bukarest nyáron kinevezett vezetőedzője. Az 51 esztendős szakembert – aki az előző két évadban a Sepsi OSK-t irányította – kórházba szállították, állapota stabil.

Negyedszázados rossz sorozatot tört meg vasárnap este az Universitatea Krajova a román élvonalban: 1994 óta először győzött Bukarestben a Dinamo ellen. A mérkőzést rendkívül rossz minőségű pályán játszották, a Nemzeti Aréna kiégett játéktere csak nyomokban tartalmazott füvet. A foci sem volt sokkal jobb, a Krajova valamivel többet birtokolta a labdát, de komoly helyzet egyik oldalon sem akadt. A 35. percben, az első félidő egyetlen kaput találó lövésével szerzett vezetést a vendégcsapat, amely a 66. percben pecsételte meg a mérkőzés sorsát.

Hirdetés
Hirdetés

A 25. percben a napi három csomag cigarettát elhamvasztó Eugen Neagoe, a Dinamo edzője szívrohamot kapott a kispadon, és amíg a mentőorvosok az életéért küzdöttek, Kovács István játékvezető félbeszakította a találkozót. Mintegy negyedóra múlva a mentőautó kórházba szállította Neagoet, a mérkőzés végére pedig érkezett a hír, hogy állapota stabilizálódott. A vendégszurkolók a nevét skandálták (játékoskarrierjének java Krajovához köti, és edzőként is dolgozott az Universitateánál), miközben a Dinamo ultrái, akik júniusi kinevezésekor már a bemutatását is megakadályozták, ezalatt is kifütyülték saját edzőjüket.

Pedig amikor magához tért a kórházi ágyon, első szavaival az eredmény felől érdeklődött. Kissé csalódottan vette tudomásul a 0-2-őt, pedig ez várható volt, miután csapata egyetlen egyszer találta el a kaput. Hogyléte felől az I. ligás edzők közül elsőként Dan Petrescu és Edi Iordănescu érdeklődött telefonon, Florin Prunea pedig azt tanácsolta neki, hagyja abba az edzősködést. Neagoetől a családja is ezt kéri, így valószínűleg egyhamar nem látjuk viszont a kispadon.

A két forduló után hatpontos Krajova csak rosszabb gólkülönbséggel szorul a második helyre a szintén százszázalékos Viitorul mögött, míg a Dinamo pont nélkül, 0–7-es gólkülönbséggel utolsó a ligában. Az OSK – FCSB mérkőzés lapzárta után ért véget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük