Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ismét ütőt ragadtak

Hétvégén Câmpulung adott otthont a 9–12 éves asztaliteniszezők számára kiírt Szövetség-kupának, amelyen a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK öt, míg a megyeszékhelyi Sepsi ISK egy sportolóval képviseltette magát.

Az NSMK-t érintő legújabb hír, hogy nyártól a céhes városbeli klubot erősíti a sepsiszentgyörgyi Márton Ádám és Farkas Yvett, akik korábban Kolozsváron, illetve Marosludason szerepeltek kölcsönben. A 9–11 éves fiúk mezőnyében Canea-Kocsis András a csoportkörön 3 győzelemmel és egy vereséggel másodikként lépett túl. A legjobb nyolc között 3–1-re nyert a krajovai Anghel ellen, illetve ugyanilyen arányban kikapott a konstancai Dumitrescutól, majd az 5–8. helyekért folytatta, ahol 3–2-re győzte le Márton Ádámot és 3–0-ra Pelițăt, így hatodikként végzett. Márton Ádám szintén 3 győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört, majd a nyolc között Pribeagu és Dumitrescu ellen is 3–0-ra nyert, illetve 3–2-re alul maradt Canea-Kocsissal és Pelițăvel szemben, így végül nyolcadik lett. Ebben a korcsoportban Tamás Vivien nem jutott ki a selejtezőcsoportból.
A 12 évesek között Farkas Yvett a második helyet érdemelte ki, miután a döntőben nagy csatában kikapott Dumitru Lorenától. Burnichi Marian negyedikként zárt a négy résztvevő közül.
A Sepsi ISK színeiben a 9–11 éves Urus Kristófnak nem sikerült abszolválnia a selejtezőkört, edzője, Kocsis Balázs szerint még rengeteget kell dolgozzanak a játékán, de tapasztalat szempontjából hasznos volt a szereplése.
Az NMSK edzője, Kerekes Barnabás, illetve a sepsiszentgyörgyi Farkas István is tagja volt annak a 90 fős bírói testületnek, amely nemrég a közel 700 sportolót felvonultató, kolozsvári serdülő és ifjúsági Európa-bajnokságon tevékenykedett. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük