Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ismerős ellenfelek?

Ismerős ellenfelek? Sport

Az elmúlt hétvégén ülésezett a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) sürgősségi bizottsága, és változtatott a III. ligás csapatokban pályára lépő ifjúsági játékosokról szóló szabályzatán. Egyelőre még nem tudni, melyik csoportban szerepelnek a székelyföldi csapatok az augusztus 25-én rajtoló idényben.

A FRF döntése értelmében, a 2018–2019-es szezonban minden III. ligás csapatnak kötelező módon legalább két U20-as (1999. január 1. után született) és egy U21-es (1998. január 1. után született) futballistát kell játszasson a 90 perc alatt. A működési szabályzat (ROAF – Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice) leszögezi viszont, hogy amennyiben az említett három játékosból valakit piros lappal kiállítanak, a csapat nem köteles helyettesítenie őt a követelményeknek megfelelő korú labdarúgóval.

Egyelőre még nem készült el a beosztás, sőt, az sem nyilvánvaló hány csapat jelezte indulási szándékát a július 15-ei határidőig. Sajtóértesülések szerint a székely csapatok az előző évekhez hasonlóan, idén is a moldvai csoportba kerülnek, az FK Csíkszereda, a Kézdivásárhelyi SE és a Székelyudvarhelyi FC így olyan ellenfeleket kaphat, mint a II. ligából kiesett Ştiinţa Miroslava, a feljutásra pályázó Galaci Oțelul SC, illetve a már jól ismert Románvásári VSK, Radóci Bucovina és Sporting Lieşti.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük