Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Irány a táncvilágbajnokság!

Irány a táncvilágbajnokság! Sport

Szombaton Kolozsváron bonyolították le a Dance Star országos táncverseny második szakaszát, amely egyben kvalifikációs lehetőséget is nyújtott a május 23–27. között esedékes horvátországi Dance Star világbajnokságra. A kincses városbeli mezőnynek sepsiszentgyörgyi résztvevői is voltak, akik rátermettségüknek köszönhetően éltek a lehetőséggel, és kijutottak a világversenyre.

A Love To Dance Egyesület a Sepsiszentgyörgyi Tanulók Házával összefogva három produkcióját nevezte a megmérettetésre a Commercial Dance és Urban Dance Style kategóriában, gyerek és ifjúsági korosztályokban. A Molnár Enikő oktató, koreográfus által irányított sepsiszentgyörgyiek a duó, trió, kvartett alkategóriában egy újszerű, alig három hete összerakott produkcióval mutatkoztak be. A produkció témáját a tiniszerelem szolgáltatta, és olyannyira jól sikerült, hogy a Denisa-Maria Cernescu és Okos Márk Deniz páros lenyűgözte a zsűrit, és mindenkit maga mögé utasítva, az első helyen végzett.

A Bartha Csilla, Lorena-Ştefania Cojocaru-Vlad, Coman Emilia Katalin, Gombos Andrea, Imreh Izabella, Imreh Zselyke, Koós Adrienn, Andreea-Mădălina Urdă, Sylvester Henrietta Vanda összetételű Dancing Dolls csapat a Commercial Dance kategóriában a dobogó második fokára állhatott fel, így a duó mellett ők is kvalifikálódtak a horvátországi világbajnokságra.

– Idén voltunk annyira merészek, hogy az Urban Dance Style kategóriában is próbára tegyük magunkat, mivel ez a verseny legszínvonalasabb csoportja. Nagyon erős ellenfelekkel kellett megküzdenünk, viszont a Dancing Dolls csapatunk negyedik helyen végzett, amire nagyon büszkék vagyunk, mert a kicsiknek nagyot kellett harcolniuk. Alig három hónapja kezdtünk el az igazi hiphop stílusban táncolni Cosma Levente irányításával, egyelőre még az alapoknál tartunk, de sok a potenciál ebben a stílusban, így a jövőre nézve egyre jobb eredményekben reménykedünk – nyilatkozta Molnár Enikő, aki azt is elárulta, ezentúl sem ülnek tétlenül a babérjaikon, hanem javában készülnek egy másik világbajnoki előválogatóra, nevezetesen a hétvégén, Bukarestben tartandó Dance World Cup országos szakaszára.
A barcelonai Dance World Cup nevű versenyen a világ legjobb táncosai állnak színpadra, a fővárosi előválogatóra Molnár Enikő 47 táncosát, azaz hat csapatot nevezett be, gyerek, ifjúsági és felnőtt kategóriában. A tehetséges koreográfus reménykedik az eredményes szereplésben, véleménye szerint a sikeres produkció titka a kreativitásban rejlik. Enikő már több mint öt éve jár workshopról workshopra, ahol a legjobb oktatókkal együttműködve rengeteget tanult és tapasztalt. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük