Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Incze Kriszta ötödik a világbajnokságon

Incze Kriszta ötödik a világbajnokságon Sport

Incze Kriszta, a Sepsiszentgyörgyi MSK sportolója az ötödik helyen végzett a bukaresti U23-as birkózó világbajnokságon, miután a roppant erős 62 kg-os súlycsoportban bronzmeccset veszített a mongol Gantuya Enkhbat ellen. A hazai rendezésű világverseny női szakágában 29 ország, 162 birkózója próbált szerencsét.

A 22 esztendős megyeszékhelyi birkózólány a nyolcaddöntőben kapcsolódott be a 62 kg-os súlycsoport küzdelmébe, s első ellenfele a lengyel Natalia Gizela Kubaty volt, akit 6–2-re győzött le. A negyeddöntőben következett az orosz Tatiana Smoliák elleni meccs, amit magabiztos teljesítménnyel, 8–0-s sikerrel hozott Incze, így bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben Mátéfi Árpád tanítványa a későbbi vb-nyertes Yukako Kawaival találkozott, a japán birkózó pedig 11–0 arányban gyűrte le őt.

A bronzmeccsen sportolónknak azzal a mongol Gantuya Enkhbattal kellett megküzdenie, aki a legjobb 16 között 12–2-re kapott ki a világbajnoktól, és vigaszágon jutott be a kisdöntőbe, miután 14–2-re legyőzte a fehérorosz Krystsina Sazykinát. Az egész terem Incze Krisztának szurkolt, a párharc első négy pontját mégis a mongol lány hozta össze. A folytatásban Krisztának így nem csak ellenfelével, hanem a gyorsan fogyó idővel is kellett harcolnia. Kovászna megye jelenlegi legeredményesebb sportolójának azonban csak a szépítetésre futotta, 4–2 arányban hajtott fejet.

Hirdetés
Hirdetés

– Lehetett volna jobb is ez az eredmény, hiszen Kriszta többre képes. Az nyolcad- és negyeddöntőben végig jól harcolt, de a legjobb négy között a későbbi japán világbajnokkal hozta össze a sors, ellene már tehetetlen volt. A bronzmeccsen is remekül küzdött, ám ellenfele fizikailag erősebb volt nála. Ilyen körülmények közepette mindenképp jó eredmény az ötödik hely, s csak gratulálni tudok tanítványomnak – nyilatkozta Mátéfi Árpád, a megyeszékhelyi sportoló edzője.
Végeredmény, U23-as vb, 62 kg-os súlycsoport: 1. Yukako Kawai (japán), 2. Prokopevniuk Ilona (ukrán), 3. Gantuya Enkhbat (mongol) és Luisa Helga Gerda Niemesch (német), 5. Incze Kriszta és Kayla Colleen Kiyoko Miracle (amerikai). <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük