Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Incze Kriszta mindent vitt

Incze Kriszta mindent vitt Sport

A 2020-as évre rányomta a bélyegét a koronavírus-világjárvány, alig rendeztek versenyeket, számtalan megmérettetést törölni kényszerültek. Nagyon nehéz helyzetbe kerültek a sportolók és edzőik, akik a körülmények ellenére igyekeztek a lehető legtöbbet kihozni ebből a periódusból, ennek megfelelően kimagaslóan teljesítettek azokon a viadalokon, amelyeket mégis megszerveztek.

Hirdetés
Hirdetés

A Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság az előző évekhez hasonlóan idén is díjazta azokat a sportolókat, akik Háromszék jó hírét keltették a nagyvilágban. A sportminisztérium pontozási rendszere alapján készítették el a legjobb tíz sportolót felvonultató listát, amelynek élén, zsinórban nyolcadik alkalommal a birkózó Incze Kriszta (Sepsi–SIC) végzett.

Incze Kriszta országos bajnoki címet szerzett súlycsoportjában, illetve Európa-bajnokságon és világkupán is képviselte Háromszéket, mindkét rangos viadalon ötödik helyet érdemelve ki. A megye legjobbjait felvonultató dobogó két másik fokára is Sepsi–SIC-es sportolók kerültek, mégpedig Szabó Norbert és Madaras Dániel kerékpározók. Egyébként a tízes listán kizárólag sepsiszentgyörgyi klubokat erősítő sportolók kaptak helyet – zömében birkózók –, heten a Sepsi–SIC-től, ketten a Municípiumi Sportklubtól, egy pedig a Tri Alutától.

A Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság kimutatása szerint a 2020-as esztendőben a háromszéki sportolók a különböző országos bajnokságokon és Román-kupa viadalokon összesen 57 érmet gyűjtöttek össze, 9 sportágban. Éspedig: birkózás 22 érem (ebből 6 arany), atlétika 15 érem (2 arany), kosárlabda 2 érem (1 arany), kerékpározás 7 érem (4 arany), cselgáncs 4 érem (1 arany), fallabda 2 érem, triatlon 3 érem (mind arany), asztalitenisz 1 érem, labdarúgás 1 érem (2. hely, Román-kupa). A kitüntetéseket a múlt héten adták át a Szabó Kati Sportcsarnokban. Ez alkalommal díjazták az MSK legjobbjait is, itt Vasile-Ruț Cristina (atlétika), Andrei Roxana (birkózás) és Vasile Daniela (atlétika) volt a sorrend.

Kovászna megye 10 legjobb sportolója 2020-ban a Kovászna megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság szerint: 1. Incze Kriszta (birkózás, Sepsi–SIC), 2. Szabó Nobert (kerékpár, Sepsi–SIC), 3. Madaras Dániel (kerékpár, Sepsi–SIC), 4. Axente Cătălina (birkózás, Sepsi–SIC), 5. Dániel Attila (triatlon, Tri Aluta), 6. Ruț Cristina Vasile (atlétika, MSK), 7. Cioclea Maria (birkózás, Sepsi–SIC), 8–9. Linguraru Mădălina (birkózás, Sepsi–SIC), 8–9. Popescu Adina (birkózás, Sepsi–SIC), 10. Daniela Vasile (atlétika, MSK).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük