Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ígéretes pingpongozók

Ígéretes pingpongozók Sport

A tíz év alatti asztaliteniszezők számára kiírt, Ezüstütő nevet viselő besztercei viadalon voltak érdekeltek kis pingpongozóink az elmúlt napokban, a sepsiszentgyörgyiek és a kézdivásárhelyiek is derekasan helytálltak az erős mezőnyben.

 

A sepsiszentgyörgyi Electrica növendékei közül Márton Ádám és Simon Teodora ért el kimagasló eredményeket. A kolozsvári Politechnikánál kölcsönben szereplő Márton Ádám társaival megnyerte a csapatversenyt, míg Simon Teodora második lett a besztercei Sportlíceum együttesével. Emellett egyéniben Márton nagyon szépen menetelt az elődöntőig, ahol a későbbi bajnoktól, a bukaresti Oprea Lucától kapott ki, majd elveszítette a bronzmérkőzést is. Teodorának egyéniben nem kedvezett a szerencse, és már a legjobb 32-ben fejet hajtott a 6. helyen kiemelt újszentesi Moldovan Dórával szemben. A Nagykárolyba kölcsönadott Isar Raluca 15. lett csapatával.

Az Electrica két csapattal utazott Besztercére, de sem a fiúk (Urus Kristóf, Lukács Balázs és Orosz Krisztián), sem a lányok (Vargyasi Eszter, Dénes Anna és Boér Anita) nem jutottak be a legjobb 16 közé. Egyéniben kettőjüknek sikerült kijutni a selejtezőcsoportból, majd a 64-es főtáblán Vargyasi Eszter és Urus Kristóf is nagyot harcolva alul maradt.

„Összességében elégedettek vagyunk, sajnáljuk, hogy Ádámnak nem jött össze egyéniben az érem. A nyári időszakban rengeteg munkával megpróbáljuk kijavítani a hibákat. Sajnos kevés szünetet tudunk adni a gyerekeknek, ha szeretnénk versenyképesek lenni” – nyilatkozták Simon Teodor és Kocsis Balázs edzők, megköszönve egyúttal a támogatást a megyei tanácsnak és a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatalnak.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK színeiben a legjobb eredményt Canea Kocsis András érte el, aki egyéniben a 13. helyen végzett, míg a klub fiúcsapata 15. lett a csapatversenyben. A Canea Kocsis András, Stănilă Cristian, Kovács Kristóf, Kapusi Ákos és Fekete Tamás összetételű fiúcsapat két győzelemmel (4-0 Dornavásárral és 4-1 Jászvásárral) és egy vereséggel (1-4 Bukaresttel) jutott ki csoportjából a legjobb tizenhat közé, ahol Giurgiuval (4-1) és Zilahhal (4-2) szemben maradtak alul, emiatt a 9–16. helyezésekért folytathatták a küzdelmet. Itt 4-3-ra kikaptak Afumaţi-tól, illetve 4-2-re nyertek Slatina ellen, majd legvégül Beszterce II-vel szemben hajtottak fejet 4-3 arányban, így a 15. helyen zártak. A Bejan Hanna, Canea Kocsis Abigél és Tamás Vivien összetételű lánycsapat nem jutott ki a selejtezőcsoportból. Egyéniben Canea Kocsis András magabiztos meneteléssel kezdett két 3-0-ra megnyert meccsel, majd a 16-os főtáblán 3-1-re kikapott a kolozsvári színekben versenyző Pribeagutól, így a 9-16. helyekért vívott helyosztón lett érdekelt. Itt előbb 3-0-s vereséget szenvedett, majd 3-2-re legyőzte az újszentesi Rákóczit és 3-0-ra a câmpulungi Pontanut, és 13. helyen végzett a rangsorban. „Nem rossz eredmény ez Canea Kocsisnak, viszont tudása alapján a legjobb nyolc közé simán bejuthatott volna, nagyon akarta, de a tapasztalathiány éreztette hatását” – értékelt Kerekes Barnabás edző. Az NMSK asztaliteniszezői élménydús nyár elé néznek: július 2–9. között Cserszegtomajon edzőtáboroznak Dancsákné Márk Katalin meghívására, majd franciaországi kiruccanás vár rájuk a Mont Saint Aignan-i testvérkapcsolat révén. A terveik alapján július 24-től Ivóba vonulnának fizikai alapozásra, majd augusztusban folytatnák a versenyzést, a székelyudvarhelyi Góbé-kupán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük