Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ígéretes kézi-utánpótlás

Az elmúlt hétvégén öt ifjúsági 4-es korosztályú (2005–2006-ban született lányok) csapat részvételével rendeztek kézilabdatornát Bákóban, az ottani Kézilabda Napok keretében. A Szász Csaba edzette kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub reménységei olyan neves együttesekkel vették fel a harcot, mint a Bukaresti CSM, a Galaci United, a Brassói Corona és a házigazda Bákói ISK.

A torna színvonalát jelzi, hogy a Nagy Mózes SK mellett a bukarestiek és a galaciak is ott voltak az országos döntőben az előző idényben. Az ígéretes tehetségek hírében járó kézdivásárhelyiek egy mérkőzést megnyertek és egy döntetlent értek el, emellett két vereséget is elszenvedtek, így a rangsor negyedik helyén végeztek, pontegyenlőségben a harmadik, de jobb gólaránnyal rendelkező Galaccal. Eredményeik: 19-16 a Brassói Coronával, 12-16 a Bákói ISK-val, 15-25 a Bukaresti CSM-vel, 17-17 a Galaci Uniteddel.

– A Galac elleni mérkőzésen 25 másodperccel a vége előtt még egy góllal vezettünk, azonban az ellenfél utolsó támadását nem tudtuk kivédekezni, így lett döntetlen a vége. Voltak még hasonló érdekességek, például az addig gyengélkedő Corona ikszelt Bukaresttel (23-23), de a Galac – Bukarest párbaj is döntetlenben végződött (22-22) – részletezte Szász Csaba edző, aki azt is elmondta, hogy Kovács Kincső kapust, illetve Biszak Hannát, Tankó Barbarát és Ilie Ioanát is egy-egy mérkőzés legjobbjának választottak.

A torna végső rangsora: 1. Bukarest 6 ponttal, 2. Bákó 5, 3. Galac 3, 4. Nagy Mózes Sportklub 3, 5. Corona 1.

A Nagy Mózes SK kerete: Kovács Kincső, Ferencz Boróka, Biszak Hanna, Niculăieş Diana, Burlui Ioana, Ilie Ioana, Ştefan Karina, Hosszú Brigitta, Jakab Dorottya, Kertész Bernadett, Tankó Barbara, Puşcaşu Ryana, Nyáguly Kinga, Kovács-Bőr Andrea, Béres Rebeka.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük