Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idén is Sepsiszentgyörgyre került a magyar bajnoki kupa

Idén is Sepsiszentgyörgyre került a magyar bajnoki kupa Sport

Az UTE Jégcsarnok szolgált helyszínéül az 50. WKF Magyar Karatebajnokságnak, amelyet május 6–7.-én rendeztek az újpesti létesítményben. Közel 900 nevező állt tatamira, hogy versenybe szálljon a 2023-as magyar bajnoki címekért.

A legrangosabb magyar versenyen a gyerekektől a felnőttekig számos korcsoportban léptek tatamira a karatésok, és a para-karatésok is bemutatták tudásukat. Az MTK Budapestet összesen 95 sportolóját nevezte, köztük a sepsiszentgyörgyi Sport-All SC. – MTK Budapest leigazolásában lévő kiválóságait, akik mintegy 37-en voltak. Korosztály szerint két versenynapra osztották a versenyt, szombaton a 14 év felettiek, míg vasárnap a 14 év alattiak viadala zajlott. 

Hirdetés
Hirdetés

Az MTK Budapest mérlege egyéni és csapat küzdelmekben egyaránt, 79 dobogós helyezés amelyből 32 bajnoki cím. A sepsiszentgyörgyiek érdeme ebből 34 érem, 10 arany-, 12 ezüst és 12 bronzérem.

„Úgy gondolom, idén is méltóképpen helytállt az MTK Budapest karateszakosztálya a Magyar Bajnokságon, ugyanis már több éve az ország legeredményesebb klubjaként tudunk végezni. Méltó és erős ellenfelek tették színessé a két versenynapot. Köszönet övezi a sportolókat, akik kitartó edzésmunkával és nem kevés áldozathozatallal érték el ezeket az eredményeket. Ugyanakkor az elkísérő szülők önzetlen segítsége is nélkülözhetetlen egy ilyen nagy csapat mozgatásakor”

– fogalmazott Vass Hunor edző, majd köszönetet mondott a támogatóiknak, név szerint: Sepsiszentgyörgy önkormányzatának, Kovászna Megye Tanácsának, MTK Budapestnek, az Orex, Comert Ata, Simiro, Maravet, Sport Világ, Twins Construct, Papo, Sebert Tehnologie, Tóth-Pál zálogház, Totalterm, Diopanprod, Nasa, Sajgo Trans, ReSelecto, Sámán Sport Hungary és a Hayashi cégeknek.

A sepsiszentgyörgyi Sport-All SC. – MTK Budapest következő megmérettetése egy kupaverseny, amelyet Tusnádfürdőn rendeznek június 3.-án, ezen kívül készülnek a Youth League horvátországi állomására július elején.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük