Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idegenben nyert és továbbjutott a Sepsi-SIC

Idegenben nyert  és továbbjutott  a Sepsi-SIC Sport

Hatpontos győzelmet aratott tegnap a Sepsi-SIC az Elazig Il Özel Idare otthonában a női kosárlabda Európa-kupa 5. fordulójában, ezzel pedig az utolsó forduló eredményétől függetlenül bebiztosította továbbjutását a következő körbe.

Shaqwedia Wallace dobta a találkozó első kosarát, a házigazdák Lindsey Pulliam büntetődobásaival válaszoltak, majd Jovana Pasic (képünkön) talált be a hárompontos vonal mögül. A folytatásban Fraser és Wallace gondoskodtak arról, hogy a zöld-fehérek kerüljenek előnybe, az első negyed derekán hét pont volt a mieink előnye. A törökök nem tudtak közelebb férkőzni, a háromszékiek amerikai légiósai az első negyed végére tovább növelték a két csapat közti különbséget (11–20).

Hirdetés
Hirdetés

A második negyed elején kétszámjegyűre nőtt a differencia (13–24), viszont a törökök nem adták fel, 17–28-as állásnál egy 7–0 sorozattal magukhoz ragadták a kezdeményezést és Albina Razheva vezényletével előbb közel férkőztek, majd 32-nél kiegyenlítettek. A Sepsi-SIC megtorpant, a zöld-fehér mezesek nem találták az utat a gyűrűbe, így az ellenfél átvette a vezetést (37–34).

A hosszabb pihenő jót tett a sepsiszentgyörgyi együttesnek, rendezte sorait a Sepsi-SIC és a jól triplázó Ghizilă, valamint az ismét kiemelkedően játszó Brianna Fraser irányításával felzárkózott, majd át is vette a vezetést a harmadik negyed végére (49–53). A záró szakaszra fordulva az volt a kérdés, hogy tudja-e tartani előnyét a Sepsi-SIC. Nos, tudta. Pasic (21/12 pont és 9 lepattanó) és Fraser (32 pont, 11 lepattanó) vitte a hátán a csapatot, a mieink sikere nem forgott veszélyben.

Női kosárlabda Európa-kupa, 5. forduló, B-csoport: Elazig Il Özel Idare – Sepsi-SIC 65–71 (11–20, 26–14, 12–19, 16–18). 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások