Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idegenben mérkőznek a háromszéki csapatok

Idegenben mérkőznek a háromszéki csapatok Sport

Vége a várakozásnak, a téli szünet lejártával folytatódik a labdarúgó I. liga, a Sepsi OSK idegenben kezdi meg a tavaszi idényt. Ugyancsak idegenben száll síkra a győzelemért bajnok kosárlabdacsapatunk, a Sepsi-SIC Szatmárnémeiben rangadózik.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgás

Lejárt a téli szünet a labdarúgó élvonalban, mával elkezdődik a tavaszi idény az I. ligában. Az előkelő negyedik helyen telelő Sepsi OSK vasárnap játssza az év első bajnokiját, mégpedig a kiesőjelölt FC Voluntari otthonában. Az eddig 33 egységet gyűjtő sepsiszentgyörgyiek számára minden pont felértékelődik az alapszakaszból hátralevő öt fordulóban, a felsőházi rájátszásért vívott küzdelemben. Várhatóan Voluntari sem feltartott kézzel áll ki a piros-fehérek ellen, a két csapat közti odavágóbeli mérkőzés 1–1-es döntetlennel zárult.

A szentgyörgyi klub tegnap bejelentette, hogy új kapussal egészítette ki keretét, a 19 éves Zaha Daniel, aki korábban a Balmazújváros együttesét erősítette, három évre szóló szerződést írt alá az OSK-val. Rudol Sebastian, Abud Omar, Nicolae Carnat és Călin Popescu után ő a Sepsi OSK ötödik téli igazolása, de kilátásban van egy támadó szerződtetése is.

A 22. forduló programja: ma 17 órától Concordia Chiajna – FC Botoșani, 20 órától Medgyesi Gázmetán – Astra Giurgiu; szombaton 14 órától Dunărea Călărași – FCSB, 20 órától Kolozsvári CFR – FC Hermannstadt; vasárnap 17 órától FC Voluntari – Sepsi OSK, 20 órától FC Viitorul – Krajovai Universitatea; hétfőn 20 órától Dinamo Bukarest – Jászvásári Poli.

Utánpótlás

Szombaton és vasárnap a Sepsi OSK második alkalommal szervezi meg a labdarúgó OSK-kupát, U7-es, U8-as, U9-es és U10-es korosztályú csapatok számára. A négy korcsoportban összesen 47 csapat vesz részt a Sepsi Arénabeli megmérettetésen.

Kosárlabda

A tizenöt mérkőzés óta veretlen Sepsi–SIC szombaton 18 órától Szatmárnémetiben rangadózik szombaton a női kosárlabda Nemzeti Ligában, a rangsorban második VSK vendégeként. Az előző körben a szentgyörgyiek 87–58-ra lépték le a Brassói Olimpiát, míg a szatmáriak Aradot gyűrték le 78–62 arányban. A két csapat legutóbbi szatmárnémeti összecsapása tavaly december 19-én a Sepsi–SIC 64–60 arányú sikerével zárult.

Téli rali

Mától vasárnapig a sepsiszentgyörgyi Auto Crono szervezésében kerül sor a hagyományos Téli Rali 12. kiírására. A Román Automobil Szövetség támogatásával és a kovásznai DRE Racing Team közreműködésével megrendezett Winter Rally Covasnára 56 egység nevezett, a hazai versenyzők mellett bolgár és magyar pilóták is próbára teszik magukat. Többek között négy korábbi román ralibajnok – Dan Gîrtofan, Szabó Gergő, Valentin Porcișteanu és Titi Aur – is megtiszteli jelenlétével a viadalt, de a tavalyi győztes, a magyarországi Kovács Antal is készen áll a címvédésre. Idén csak egy háromszéki résztvevője lesz a havas autóversenynek Bedő Barna személyében (Škoda Octavia). A Winter Rally első erőpróbáját, a Super Special szakaszt ma 17 órától Kovászna központjában tartják, majd a mezőny szombaton átköltözik Kommandóra, ahol vasárnapig további hét gyorsasági szakaszt rendeznek.

A verseny ideje alatt forgalomkorlátozás lép érvénybe: ma 16–21 óráig a Dózsa György, a Fenyő és az Egyesülés utcában; szombaton 8–11 óráig a Kovászna–Kommandó, 8–18 óráig a Kommandó–Gura Teghii–Cseresznyés útvonalon; vasárnap 8–16 óráig a Kommandó–Benedek–Harboca útvonalon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük