Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idegenben kapott ki a KSE

Idegenben kapott ki a KSE Sport

Egygólos vereséggel kezdte a 2018–2019-es bajnoki idényt a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata, amely szombaton a valaha szebb napokat látott Bodzavásári Gloria otthonában hajtott fejet, a III. liga 1. csoportjának nyitófordulójában. A KSE 3–0-s hátrányból szépített 3–2-re, egyenlítésre viszont nem futotta az idejéből. A kék-fehérek szombaton a Radóci Bucovina elleni hazai mérkőzésen gyűjthetik be első pontjaikat.

A korábban az élvonalban is megfordult, 2016-ban csődbe ment, majd egy évvel később újraalapított Bodzavásári Gloria otthonában a lehető legkedvezőtlenebb módon indult a KSE számára a III. ligás idény, ugyanis a hazaiak gyakorlatilag az első helyzetüket gólra váltották. A Bukaresti Juventus egykori játékosa, Florin Cazan már a 2. percben bevette a kézdivásárhelyi kaput, nehéz helyzetbe hozva ezáltal a fiatal kézdivásárhelyi együttest. Gazda Józsefék gyorsan rendezték soraikat, azonban támadásaikat nem koronázta siker, sem akcióból, sem rögzített helyzetből nem tudtak betalálni. A tapasztalt játékosokkal felálló házigazda viszont jól kontrázott, elsősorban Cazan robbanékonyságának köszönhetően, ez pedig szünet előtt újabb gólt eredményezett, Ciprian Petre is mattolta Bunducot (2–0).
A második játékrészben a kétgólos hátrány tudatában kitámadott a KSE és átvette a játék irányítását, nagy mezőnyfölénye azonban nem mutatkozott meg az eredményjelzőn, sőt a 60. percben egy jogosan befújt büntető után háromgólos hátrányba került. Nem hagyta magát a kézdi gárda, Gajdó Gotthárd és Ştefănescu révén folyamatosan bombázta a hazai kaput, a cserék is jól szálltak be a játékba. A 70. percben Ştefănescu 54 méterről esett szupergóljával szépített a KSE, és innentől csak egy csapat volt a pályán, a kék-fehérek végig domináltak, több tiszta ziccerig eljutva. A véghajrában Gazda József értékesített egy tizenegyest, de az egyenlítő gólra már nem jutott idő.
– Nagyon jó mérkőzés volt, az első félidőben a tapasztalatuknak köszönhetően megfogtak bennünket, innen pedig nehéz volt felállni. A második félidőt erőnlétileg mi bírtuk jobban, és a cserék is hasznunkra voltak, mi erősödtünk, ők gyengültek a cserékkel. Majdhogynem tökéletes második játékrészt hoztunk, és mindenképp reményt ad számunkra, hogy egy ilyen jó csapatot be tudtunk szorítani saját térfelére. Ha még öt perc a rendelkezésünkre áll, kiegyenlítünk, de ilyen a foci, a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, amelyet a hazai közönségünk segítségével meg kell nyerni – nyilatkozta meccs után Gazda József edzőjátékos.
Labdarúgó III. liga, 1-es csoport, 1. forduló: Bodzavásári Gloria–Kézdivásárhelyi SE 3–2 (2–0), gólszerzők: Florin Cazan (2.), Ciprian Petre (44.), Bogdan Danciu (60., 11-esből), illetve Marius Ştefănescu (70.), Gazda József (88., 11-esből). A KSE kerete a mérkőzésen: Bunduc – Bukur, Stanciu, Păun, Gajdó T. (Kanyó, 65.), Gazda, Gáll (Vîrtosu, 77.), Ghinea (Tompa, 46.), Gajdó G., Bagoly (Veress 46.), Ştefănescu.
További eredmények: CSM Pașcani–Galaci Suporter Club Oțelul 0–1 (0–1), Știința Miroslava–CSM Râmnicu Sărat 1–0 (0–0), Sănătatea Darabani–Sporting Liești 1–5 (0–3), Karácsonkői Ceahlăul–Bodzavásári Metalul 0–1 (0–1), Radóci Bucovina–Románvásári VSK 1–0 (1–0), Șomuz Fălticeni–CSM Focșani 0–1 (0–1). FC Botoșani II.–Foresta Suceava – elhalasztva. Az 5. csoportban: Barcarozsnyói Olimpic – FK Csíkszereda 0–4, Dési Unirea – Székelyudvarhelyi FC 3–3. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük