Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hozta a kötelezőt a Sepsi–SIC

Hozta a kötelezőt a Sepsi–SIC Sport

A papírformát érvényesítve, magabiztosan győzedelmeskedett a Sepsi–SIC vasárnap este a női kosárlabda Nemzeti Liga A-értékcsoportjának 9. játéknapján. A zöld-fehérek a Kolozsvári Egyetem ellen 77–56 arányban nyertek, és ezzel továbbra is hibátlanul vezetik a bajnoki tabellát. Ugyanez nem sikerült a KSE-nek, amely hazai pályán kapott ki a vendég Rapidtól.

Ioana Ghizilă a hárompontos vonal mögül dobta a találkozó első kosarát, de a folytatásban is végig a Sepsi–SIC dominált, az első negyed végére öt ponttal vezettek a házigazdák (20–15). A második tíz percet laza 9–0-val indították a házigazdák, köszönhetően Whitted 2, Kovács Renáta 4 és Ghizilă 3 pontjának, és kétszámjegyűre dagadt a különbség, a félidőre pedig már tíz pont volt a differencia (41–31).

Hirdetés
Hirdetés

Szünet után sem kellett sokat várni ahhoz, hogy elkapja a ritmust a szentgyörgyi alakulat, Gödri-Părăuék állva hagyták többet hibázó ellenfelüket, és ezzel tulajdonképpen eldöntötték a lényegi kérdéseket. A záró szakasz 62–45-ről indult, és tovább nyílt az olló, Ghizilă triplája állította be a 21 pontos különbséget, könnyedén, 77–56 (20–15, 21–16, 21–14, 15–11) arányban nyert a címvédő. A Sepsi–SIC-nél Higgins 18 pontig és 12 lepattanóig jutott, a többi pontszerző: Ghizilă 15/12, Sipos 6/6, Gödri-Părău 9, Whitted 12, Kovács 11/3, Demeter 2, Allen 4. A Sepsi–SIC legközelebb december 19-án játszik bajnokit a Szatmárnémeti VSK otthonában, addig viszont csütörtökön 19 órától az Orman Genclik elleni Európa-kupabeli hazai mérkőzés vár a zöld-fehérekre az Európa-kupa csoportkörének utolsó, 6. fordulójában.

A B-értékcsoportban – bár közel állt hozzá – nem tudta behúzni idénybeli negyedik győzelmét a KSE csapata, a 12. játéknapon a Rapid Bukaresttel szemben hajtottak fejet Ljubomir Kolarevic tanítványai. A mérkőzést az aránytalan büntetőzés döntötte el, a fővárosiak 34 befújt faultból 27-et értékesítettek, míg a házigazda kézdieknek mindössze hat jutott, amiből ötöt süllyesztettek el.

A felfüggesztett Csurulya nélkül játszó KSE a Bölöni, Danalache, Mobley, Debreczi és Holinka-Miklós (játszott még: Czimbalmos, Kászoni, Sós) felállásban nézett farkasszemet a Rapiddal. Az első negyedben kiegyensúlyozott volt a játék, felváltva ment az adok-kapok, 16–16-nál kezdődött a második tíz perc. Itt már bátrabban kezdeményezett a hazai gárda, és a Holinka-Miklós Hanna által behajított triplával 27–21-re vezetett a 17. percben. A bukarestiek nem hagyták magukat, és Burlakova négy pontjával 32–29-re felzárkóztak a nagyszünetre.

Hirdetés
Hirdetés

A harmadik szakasz elején megtorpant a kék-fehér mezes együttes, több mint három percig nem találta az utat a gyűrűbe, így a vendégek átvették a vezetést (32–38). Ekkor triplaháborút indított a KSE, előbb Danalache, majd Holinka-Miklós talált be távolról, és 38-nál kiegyenlítettek. A fővárosiak ekkor 7–0-s futással ismét lehagyták a kézdieket, 44–53-ról indult a záró negyed. Kolarevic időkérésekkel próbálta felrázni csapatát, ez sikerült is, 57–60-ra feljött a KSE, azonban Bölöni és Holinka-Miklós is kipontozódott, míg a bukarestiek egyre másra szórhatták a büntetőket, bebiztosítva hetedik győzelmüket. Végeredmény: KSE – Rapid 63–74 (16–16, 16–13, 14–24, 19–21). Kayla Mobley ezúttal 17 pontot és 10 lepattanót tett be a közösbe, Danalache 16/6, Bölöni 12/6, míg Holinka-Miklós 10/6 pontot szórt, Debreczi pedig 8 pontja mellé 15 lepattanót is begyűjtött és 8 gólpasszt is kiosztott. A KSE december 12-én a Bukaresti Agronomiát fogadja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük