Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hosszabbításban nyert a KSE

Hosszabbításban nyert a KSE Sport

Az idény első hivatalos tétmeccsét játszotta szerdán délután a megyei kupagyőztes Papolci FC és a III. liga augusztus közepi rajtjára készülő Kézdivásárhelyi SE, Papolcon, a labdarúgó Román-kupa első körében. Mindkét csapat játékán meglátszott, hogy még a szezon elején vagyunk, a jobb játékerőt képviselő kézdiek hosszabbításban biztosították be győzelmüket.

Férfias küzdelem zajlott az eső miatt csúszós sártengerré változott pályán, nem kímélték egymást a felek, emiatt nem is tudták dűlőre vinni a továbbjutás kérdését a rendes játékidőben. Érződött az is, hogy a KSE intenzív, egyhetes edzőtáborozás után állt ki a vakációjukból épp csak visszatérő papolci tizeneggyel szemben, a szezon eleji forma pedig rányomta bélyegét a játékra. Kevés helyzetet jegyezhettünk fel az első félidőben, Ciprian Răduțoiu kapu mellett elsüvítő, illetve Kanyó Szilárd oldalhálót súroló lövésén kívül más említésre méltó esemény nem is nagyon történt az első 45 percben.

Szünet után felpörgött a játék, a 49. percben pedig megszületett az első gól is, a IV. liga ezüstérmesének robbanékony hetese, Caruntu Andrei fektette el a vendégek kapusát és talált be (1–0). Nem sokáig örvendezhettek előnyüknek a papolciak, ugyanis alig három perc elteltével kiegyenlített a KSE, egy szöglet utáni kavarodásban Tankó tuszkolta hálóba a labdát (1–1). A folytatásban egyre jobban kitámadott a labdát többet birtokló KSE, többször is közel kerülve a gólhoz, de futballistái rendre elizgulták a remek helyzeteket. A 79. percben Papolc emberhátrányba került, miután Milosi begyűjtötte második sárgalapját. Az egyre kétségbeesettebben próbálkozó KSE leginkább Păun révén veszélyeztetett, eredménytelenül. A 2×15 perces hosszabbítás első felében a csereként beállt Gáll és Mojzi hagyta ki a legnagyobb lehetőségeket. A 110. percben aztán Gáll értékesített egy Veresstől kapott remek labdát, laposan kilőtte a hosszú sarkot (1–2), majd pár perc múlva Răduțoiu biztosította be a KSE 3–1-es győzelmét.

Hirdetés
Hirdetés

– Nehéz meccs volt, de a lényeg, hogy megvan a győzelem. Dicséretet érdemel az ellenfél is, remek védekezésükkel alaposan megnehezítették a dolgunkat. Jól sikerült edzőtábor után vagyunk, a fáradtság érződött a játékosokon, ezért is nem tudtuk behúzni a meccset a rendes játékidőben. Megérdemelten jutottunk tovább, aminek külön örülök, hogy az érkezők fontos pluszt hoztak a játékunkba, Damian és Răduțoiu tapasztalatára nagy szükségünk lesz, a junior Mojzi pedig jól megállja helyét a nagyok között – értékelt a meccs után Gazda József játékos-edző, akitől azt is megtudtuk, hogy csapata szombaton 11 órától Baróton játszik újabb felkészülési mérkőzést.

Labdarúgó Román-kupa, 1. forduló: Papolci FC – Kézdivásárhelyi SE 1–1, hosszabbítás után 1–3. Vezette: Anghelina Cristian (Câmpulung Muscel).

Papolc: Rusandu – Stingu, Bodolan (Demeter, 113.), David I., Dovleac, Baciu, David V., Caruntu, Milosi, Stan (Nagy, 88.), Tudorie. Edző: Filip Marius. KSE: Bunduc – Stanciu, Tankó, Damian, Cîrstian (Veress, 57.), Gazda, Kanyó (Mojzi, 81.), Păun, Gajdó, Răduțoiu, Popa (Gáll, 67.). Edző: Gazda József.

Gólszerzők: Caruntu (49.), illetve Tankó (52.), Gáll (110.), Răduțoiu (112.). Sárgalap: Milosi (6., 79.), Bodolan (40.), Nagy (105.), illetve Tankó (33.). Kiállítva: Milosi (79.).

A többi székely érdekeltségű kupameccsen Székelyudvarhely 7–0 arányban kiütötte Gyergyószentmiklóst, míg a Marosvásárhelyi MSE 12 – 2-re kikapott Nyárádtőtől. A kupasorozat következő fordulóját augusztus 14-én rendezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük