Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hírek a sípályáról

Hírek a sípályáról Sport

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club kadét, junior és felnőtt korosztályú alpesisí-csapata az elmúlt időszakban valódi versenymaratont teljesített, ugyanis Bușteni, Predeál és Brassópojána pályáin tették próbára magukat Bocz Attila edző irányításával.

Hirdetés
Hirdetés

A felnőtt- és kadét- (U16) csapat brassópojánai edzőtáborban hangolt a versenyekre. A támogatóknak köszönhetően a székhely Sepsiszentgyörgy volt, az étkezést a Bertis, a felvonóbérleteket a Depo állta, a szálláshely lefoglalásában pedig a megyeszékhelyi Iskolás Sportklub segített. Zöld Róbert, Keresztes Előd (Gyergyószentmiklós), Hámos Roxána (Maroshévíz), Barta Martina Máté és Biró Maja egy hétig eredményes, közös felkészülésen vett részt.

Ezt követően Bușteni és a Kalinderu-kupa következett számukra, ugyanis Maroshévíz két országos futamot nem tudott megrendezni. A sportolókat remek szervezés és nagyszerű körülmények fogadták, első nap a junior korosztály állt rajthoz. Barta Martina Máté U18-ban a hetedik helyen zárt, míg második nap a kadét korcsoportban harmadik helyet szerzett. Százhúsz versenyzőből csak hetven síző került be a második futamba, az első után mindhárom sepsiszentgyörgyi sportoló harmadik volt. A döntőt követően Méder Zsófia (HC) a harmadik helyen zárt, Florea Csanád (HC) a negyedik lett, Biró Maja (U16) pedig a második futamban kiesett egy kitűnő siklás közben.

A folytatásban Brassópojána adott otthont a Teleferic-kupa nevet viselő síversenynek, ahol Biró Maja óriás-műlesiklásban a negyedik, Florea Csanád a hatodik, míg Méder Zsófia a kilencedik helyen végzett.

A háromszéki sízők nem sokkal később Predeálra utaztak, ahol felnőtt- és juniorversenyeken egyaránt próbára tették magukat. Első nap műlesiklással kezdtek, a lányoknál és fiúknál egyaránt a legjobb 16 síző jutott tovább a másnapi párhuzamos viadalra. Érdekesség, hogy idén meghívást kaptak a kadét sportolók, akik fej fej mellett harcoltak a nagyobbakkal. Kis Tímea és Zöld Róbert a dobogós helyezésekért harcolva a második futamban kiesett, Biró Maja pedig – nem kis meglepetést okozva – a nyolcadik helyen végzett, U16-ban második lett, így kvalifikálta magát a párhuzamos viadalra. Ezt követően az első körben csekély különbséggel kiesett, egy tapasztaltabb versenyzővel küzdve.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük