Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hibátlan vasárnap a háromszéki kosarasoknak

Hibátlan vasárnap a háromszéki kosarasoknak Sport

Hibátlan hétvégét tudhatnak maguk mögött a háromszéki női kosárlabdacsapatok, a Nemzeti Liga A- illetve B-értékcsoportjában érdekelt Sepsi-SIC és KSE is hozta a kötelezőt hazai pályán.

 

A győzelmek sorát a Kézdivásárhelyi SE indította, miután a B-értékcsoport 7. fordulójában egyszerűen leiskolázta soros ellenfelét, a kupában már egyszer legyőzött Nagyváradot. A Bölöni által értékesített büntetőkkel indult a meccs, majd a kék-fehérek elkezdték szórni a triplákat, Csurulya kettőt, Mobley egy távolit süllyesztett el, majd betörésből is eredményesek voltak, így az első negyed derekán már 16–6-ra vezettek. A negyed végére 13 pontos előnyt harcoltak ki, ami akár nagyobb is lehetett volna, ha pontosabban céloznak (23–10). A folytatásban eggyel gyorsabb fokozatra kapcsoltak a kézdiek, az olló elkezdett egyre nagyobbra nyílni. Mobley megállíthatatlan volt ezúttal is, a nagyszünetre 44–23 volt az állás, eldőlt a meccs.

Nagyszünet után még egy lapáttal rátettek Ljubomir Kolarevic tanítványai, a különbség elérte a 33-at a harmadik negyed végére (66–33). A zárószakaszban a biztos előny tudatában a nagyon fiatal cserejátékosok is lehetőséghez jutottak, de így is magabiztosan hozták a kötelezőt: KSE–Nagyvárad 82–57 (23–10, 21–13, 22–10, 16–24). A KSE pontszerzői: Debreczi 10 (15 lepattanó), Bölöni 5/3, Csurulya 18/6, Dănălache 11/3, Mobley 30/9 (12 lepattanó), Holinka-Miklós 4, Czimbalmos 4.

A tavalyi bajnok és ezüstérmes csapott össze tegnap este a Sepsi Arénában az A-értékcsoport 5. játéknapján, a Sepsi-SIC ott folytatta a Szatmárnémeti VSK ellen, ahol az előző idényben abbahagyta. Mandache talált be elsőként a gyűrűbe, ekkor vezetett először és utoljára a vendégcsapat, amely nem tudott mit kezdeni a nagy lendülettel játszó hazaiakkal, akik pillanatok alatt állva hagyták riválisukat. Az első negyedben még csak nyolc (25–17), a másodikban már 19 volt a két csapat közti differencia (42–23), a házigazdák mindössze hat (!) pontot engedélyeztek a vendégeknek a második tíz perc során. A szünetben sem tudta rendezni a sorokat Szatmárnémeti, a harmadik negyed is a zöld-fehérek kedve szerint alakult, akik 25 pontos előnnyel vágtak neki a záró negyednek (66–41). A mérkőzést elejétől a végéig uraló szentgyörgyi alakulat megsemmisítő, 39 pontos vereséget mért a vendégekre, Sepsi-SIC – Szatmárnémeti 93–54 (25–17, 17–6, 24–18, 27–13). Pontszerzőink: Gödri-Părău 14/3, Ghizilă 4, Higgins 14, Solopova 17/9, Whitted 7, Sipos 3, Pasic 5, Demeter 9, Slamova 20/6.

A Mikes-csapat továbbra is hibátlan, ötös győzelmi széria után várhatja a következő bajnokit, november 9-én a CSM Târgovişte otthonában. Ezt megelőzően viszont az Európa-kupában is pályára lép a csapat, a 3. körben Ankarában, az Orman Genclik otthonában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük