Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hétvégi sportajánló

Hétvégi sportajánló Sport

Labdarúgás, I. liga
Hétfőn 18 órától játszik újabb bajnokit a Sepsi OSK, mégpedig Botoşaniban, a Jászvásári Poli vendégeként, az élvonalbeli pontvadászat 11. körében. A moldvaiak az ötödik, a sepsiszentgyörgyiek a hetedik helyről várják az összecsapást, mindössze három pont választja el egymástól a két együttest. A piros-fehér mezes csapat egyértelmű győzelmi szándékkal vág neki a moldvai túrának, mindenki szeretné folytatni a Hermannstadt ellen mutatott szervezett játékot. A két együttes közti örökmérleg szentgyörgyi fölényt mutat, az eddigi négy bajnokin három OSK-győzelem és egy döntetlen született.
A 11. forduló műsora: ma 20.30-tól Dinamo–Voluntari; szombaton 14.30-tól Hermannstadt–Botoşani, 19.30-tól Chindia–Astra, 20.30-tól Kolozsvári CFR–Medgyesi Gázmetán; vasárnap 17 órától Clinceni–FCSB; hétfőn 18 órától Jászvásári Poli–Sepsi OSK, 20.30-tól Krajovai U–Viitorul.

Labdarúgás, II. liga
Ma 18 órától rendezik Csíkszeredában a 9. forduló nyitómérkőzését, az FK Csíkszereda–Kolozsvári U találkozót. A mérkőzést megelőzően felavatják a csíkszeredai stadion új világítóberendezését és a pálya gyepszőnyege alá beépített fűtőrendszert.

Labdarúgás, III. liga
Kőkemény összecsapásra készülhet az idényben még nyeretlen Kézdivásárhelyi SE, amely szombaton 17 órától a rangsor második helyén álló Bucovina Rădăuţi együttesét látja vendégül a Sinkovits Stadionban. A KSE ötből öt döntetlent játszott eddig, és szeretné továbbra is megőrizni veretlenségét, bár borítékolhatóan nem lesz könnyű dolga az elsőségre törő, gólerős moldvaiakkal szemben. A kék-fehéreknél eltiltás miatt nem játszhat Nicolae Păun és Emilian Popa, míg a sérüléssel bajlódó Kanyó Szilárd és Stanciu Silviu játéka is kérdéses.
A 6. forduló további programja: ma Bákói Aerostar–Sporting Lieşti, Botoşani2 –Foresta Suceava, Ozana Tg. Neamţ –Galaci Universitatea; szombaton Foksány–Huşana Huşi, Ştiinţa Miroslava–Bákói CSM, Ceahlăul–Paşcani.

Megyei labdarúgás
A IV. liga 7. fordulójában két hibátlan együttes rangadózik egymással, Zágonban csap össze a második helyen álló Papolc és a jelenlegi harmadik Barót. Az éllovas Sepsi OSK II. Árkosra látogat. A 7. forduló programja: szombaton Bereck – Kovászna, Illyefalva – Nagyajta; vasárnap Perkő – Gelence, Papolc – Barót, Csernáton – Szitabodza, Árkos – Sepsi OSK II., Bardoc – Réty. A találkozók 17 órakor kezdődnek.
Az V. liga 3. fordulójának vasárnapi műsora: 11 órától Hidvég – Szotyor, 16 órától Kommandó – Bölön (Papolcon játsszák), 17 órától Dálnok – Uzon és Zabola – Nagybacon.

Kosárlabda
A szerb ZKK Crvena zvezda az utolsó pillanatban visszamondta részvételét a Sepsi-kupa kosárlabdatornán, helyükbe a Marosvásárhelyi Sirius lépett a Sepsi–SIC által szervezett, kétnapos megmérettetésen. A torna programja: ma 16.30-tól Kézdivásárhelyi SE – Brassói Olimpia, 19 órától Sepsi–SIC – Marosvásárhelyi Sirius; szombaton 16.30-tól kisdöntő, 19 órától döntő. A belépés ingyenes.

Atlétika
Szombaton újra Sugás Futásra hívja a vállalkozó kedvű sportembereket a Gáll Lajos Futókör. Az erőpróba 10 órakor rajtol a Tamási Áron Színház elől, iratkozni 9 órától a helyszínen lehet. A tervezett útvonal: színház (rajt)–Kossuth Lajos utca–Sólyom utca–Kálvin tér–Borvíz utca–sugásfürdői cél (a sífelvonó előtt). A nevezési díj 30 lej, minden célba érkező feliratos pólót, emlékérmet kap, de díjazzák a négy korosztály (19 év alatt, 19–34, 35–49 év között és 50 év felett) dobogósait is.

Teke
Szombaton és vasárnap kétszer is összeméri erejét Kolozsváron a helyi CFR-rel a KSE tekecsapata, a két bajnoki jó erőfelmérőként szolgál az október 1–5. között esedékes horvátországi NBC-kupa előtt. Mint ismeretes, a KSE egyedüli csapatként képviseli Romániát a 2002 óta létező kupakiíráson, amelyen az országos bajnokságok harmadik vagy negyedik helyezettjei indulhatnak, 13 ország 25 csapata között ott lesz a Ciocan Flavio, Harai János, Bögözi József, Kiss György, Dávid Attila, Bardócz Róbert, Nagy László és Várdó Olivér alkotta KSE. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások