Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Heti hullámvasút

Előbb „csoda”, majd „csalódás” szavak röpködtek a magyar férfi kézilabda-válogatott irányába. Amikor két küzdelmes győzelem után már az elődöntő is karnyújtásnyi távolságra volt, az olimpiai selejtezőhöz pedig két mérkőzésből egyetlenegy pontra lett volna szükség, jött két hideg zuhany és az ébredés.

Ebben az alacsony átlagéletkorú, de nagyon tehetséges csapatban most ennyi volt, de még sok kellemes órát szerezhet a játékuk a következő években, évtizedben. És nemcsak azért, mert Bánhídi Bence az idei Európa-bajnokság egyik legjobbja (benne az All-Stars csapatban).

A budapesti vízi tusa is vegyesre sikerült ugyan, egyelőre csak a férfi csapat készülhet a nyárra biztos olimpiai résztvevőként, de a hölgyek előtt is tárva-nyitva a kapu. A márciusi, olaszországi selejtező tornán három olimpiai kvótát osztanak, s a házigazdák mellett a magyar és a holland nemzeti csapat kiemelkedik a mezőnyből, esetleg a görögök szoríthatnák meg őket. Örvendetes a női csapat bronzérme, az utóbbi 10-15 év világversenyein (vb, Eb, olimpia) ugyanis sokszor előfordult, hogy győztes negyeddöntő után két vereség jött, azaz negyedik hely.

Az elmúlt hétvége egyik kiemelkedő magyar sportsikere kétségkívül a Ferencváros (hivatalosan: FTC-Rail Cargo Hungaria) kézilabdacsapat 10 gólos (33–23) sikere a CSM Bukarest ellen a női Bajnokok Ligája középszakaszának nyitó fordulójában. A BL utóbbi éveiben a CSM ott verte a Fradit, ahol érte, legyen az csoportmérkőzés vagy kieséses szakasz. A „Lúdas Matyi visszavág” előadás első felvonása volt a szombati lehengerlő győzelem, ám akárcsak a verses mesében, a folytatás teszi teljessé a sikert. Vagyis a bukaresti döntetlen vagy győzelem, valamint a CSM megelőzése a középszakasz táblázatán. A Fradi jelenleg még messze áll a továbbjutás bebiztosításától, és sajna, a csoport negyedik helye azt jelentené, a Győri Audi ETO jön a negyeddöntőben. Bizakodást keltő az, hogy a Ferencváros szombati mérkőzésén a magyar válogatott fiatalabbjai (Klujber, Háfra, Schatzl, Lukács, Bíró) sziporkáztak. Jó jel a nemzeti csapat márciusi olimpiai selejtezőjére.

Tetézi az elmúlt napok magyar sportsikereit a női asztalitenisz csapat kijutása a tokiói olimpiára, akárcsak a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya (short-track) Európa-bajnokság arany-, ezüst-, bronzérmei, a magyar-kínai Liu-fivérekkel a főszerepben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük