Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hét sportoló képviseli Romániát a tokiói nyári paralimpiai játékokon

Hét sportoló képviseli Romániát a tokiói nyári paralimpiai játékokon Sport

Hét sportoló képviseli Romániát az augusztus 24-én kezdődő és szeptember 5-éig tartó tokiói paralimpián, ahol három érem megszerzése a cél – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek az Országos Paralimpiai Bizottság alelnöke, Ciprian Anton.

Hirdetés
Hirdetés

Romániának asztaliteniszben (Bobi Simion), dzsúdóban (Alex Bologa), atlétikában (Octavian Tucaliuc és Tabita Vulturar), íjászatban (Eugen Pătru) és kerékpározásban (Novák Eduárd és Eduard Moescu) lesz képviselője a paralimpián.

Anton reményét fejezte ki, hogy legalább hárman közülük dobogóra állhatnak a japán fővárosban, az alelnök szerint Alex Bologának, Novák Eduárdnak, illetve az atlétáknak reális esélyük van erre.

„Nagyon nehéz az éremszerzési célokról beszélni, mert nem szeretnénk, ha nyomás alatt lennének a versenyzők” – nyomatékosította.

A Japánba utazó román delegáció 15 tagot számlál, a sportolók mellett edzőik és az őket felkészítő csapat más tagjai alkotják a küldöttséget. Kísérők vagy orvosi csapat nem utazhat ki a versenyzőkkel a szabályok szerint.

Romániának eddig négy érmet sikerült szereznie a paralimpiákon, ezek közül hármat Novák Eduárd jelenlegi ifjúsági és sportminiszter révén, aki 2012-ben egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza Londonból, négy évvel korábban pedig ezüstérmet nyert Pekingben. Alex Bologa bronzérmes lett a 2016-os riói olimpián.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások