Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hátrányból fordítva nyertek

Hátrányból fordítva nyertek Sport

A bajnoki címvédő Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata kedd este edzőmérkőzésen tizenhat pontos hátrányból felállva, nagyszerű második félidei védekezéssel 74–69 (20–36, 15–11, 23–10, 16–12) arányban diadalmaskodott a házigazda CMB Cargo-UNI Győr felett az egyetemi csarnokban.

Zoran Mikes a Webb, Kress, Marshall, Gödri-Părău és Neagu ötössel kezdett, korábban még nem találkoztak a magyar bajnokság előző idényében negyedik helyen végző együttessel. A zöld-fehérek támadásban és védekezésben elkövetett hibáit kihasználva, az első negyed végére 16 pontos előnyre tett szert a győri csapat. A folytatásban egyre jobban összeállt a védelem, így a győriek nehezebben szereztek pontot, sőt, a hátralévő három negyedben lányaink akarata érvényesült. Tyaunna Marshall igazi vezér volt, hiszen nem akadt az ellenfél alakulatában olyan játékos, aki meg tudta volna állítani, és ezt a 33 pontja is bizonyítja.

„Gyengén kezdtünk a mérkőzést, de ez véleményem szerint azért volt, mert nagyon hosszú utat tettünk meg, Győrben pedig egyetlen edzésünk volt. A CMB Cargo-UNI Győr erős csapat, néhány napja legyőzték az előző két idényben aranyérmet szerző soproniakat. A lányok bizonyították, hogy az elmúlt három hétben nem hiába dolgoztunk, fizikailag nagyon jól bírták, sőt, az ellenfél fölé is nőttek, én pedig igazán büszke vagyok a csapatra. Megmutatták, van karakterük azok után, hogy az első negyedben 36 pontot kaptunk. A felkészülési időszakban igyekszem egy olyan csapatot kialakítani, amelyre bármelyik ellenfél azt mondja, ellenünk igazán meg kell harcolnia” – mondta a mérkőzés után Zoran Mikes edző.

A Győr pontszerzői: Fields 17/3, Laklóth 10/3, Czank 3, Goree 12/3, Krivacevic 15, Varga 6, Stepanova 2, Simon Zs. 2, Török 2. Játszott még: Simon A. A Sepsi-SIC pontszerzői: Webb 7/3, Kress 6, Marshall 33/6, Gördi-Părău 10/3, Džankić 4, Stoenescu 12/12, Hamilton-Carter 1, Kilin 1. Játszott még: Huțanu, Fontaine, Neagu.

A mérkőzés szünetében együttműködési megállapodást írt alá a Rusz István, Sepsi-SIC ügyvezetője és a CMB Cargo-UNI Győr részéről Béki Gábor ügyvezető és Fűzy András társadalmi elnök. A megállodásban szerepel, hogy a csapatok rendszeresen játszanak edzőmérkőzéseket egymással, illetve az utánpótlásra és az ifjúsági játékosok profivá válásának elősegítésére fókuszálnak.

A zöld-fehér mezesek a napokban a 48. Sió-kupán vesznek részt Szekszárdon, ahol jelen lesz a házigazda KSC Szekszárd, a PINKK Pécs és a szlovén ZKK Celje. A zöld-fehérek ma 17 órától a PINKK Pécs ellen lépnek pályára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük