A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Hatalmas akarat kell hozzá

Hatalmas akarat kell hozzá Sport

Európa egyik legnagyobb ironman versenye, az Ironman Austria idén 20 éves. A több mint 3000 versenyzőt vonzó világkupa vasárnap Klagenfurt környékén zajlott, a sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor a profi mezőnyben a 19. helyen ért célba (09:12:31).

A 3,8 km-es úszópróbát a kristálytiszta wörthi tóban teljesítették a résztvevők, a 180 km-es kerékpárpálya az Alpok lábainál kanyargott nagy szintkülönbséggel, míg a 42 km-es futópróbát a tó és Klagenfurt központja között cikázva abszolválták a vasemberek több ezer néző biztatatása közepette. Két héttel a belgiumi dobogós helyezése és rengeteg utazás után Zsombor célja egy stabil ironman volt, az, hogy a terv szerint versenyezzen, és jól kezelje a holtpontokat.
– Az úszás rajtját jól kaptam el, könnyedén úsztam egy bollyal. Kerékpározás közben egy szakaszon rizikót vállaltam, és kicsit erősebb tempóban tekertem a kelleténél. Ez nem jött be, így volt egy 20 km-s holtpontom, ami elkerülhető lett volna. A futás jól ment, de abban is volt egy számomra nehezebb szakasz, aminek a miértjeit még elemeznünk kell. Az abszolút nem jellemző, hogy javuló időre fussák a maratont az ironman végén, nekem már többször sikerült, de most sajnos elmaradt – értékelt lapunknak a háromszéki vasember, aki összességében örül ennek a tapasztalatnak, és köszöni Sepsiszentgyörgy önkormányzatának és Kovászna Megye Tanácsának a támogatást. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.