Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszékiek az Ezüstütőn

Június 21–24. között Besztercén bonyolították le a tíz év alatti asztaliteniszezők hagyományos Ezüstütő versenyét, amelyen a kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi sportiskolások is asztalhoz léptek.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub fiúcsapata (Fekete Tamás, Kovács Kristóf, Kozman Balázs) a 11., míg lányegyüttese (Bejan Hanna, Tamás Vivien, Canea-Kocsis Abigél, Balázs Boglárka) a 12. helyen zárta a csapatversenyt, egy-két pozíciót javítva az országos döntőben elért eredményhez képest.

Egyéniben Bejan Hanna, Canea-Kocsis Abigél és Fekete Tamás számára a 64-es főtábla jelentette a végállomást, Tamás Vivien a legjobb 32 között kényszerült búcsúra. A céhes városiak közül Kovács Kristóf menetelt a legtovább, a nyolcaddöntőben 3–1-re győzte le a székelyudvarhelyi Balázs Barnát, majd a negyeddöntőben 3–0-ra kikapott a temesvári Merinde Lucától. A folytatásban a helyosztón két újabb vereséget szenvedett, így nyolcadik lett. „Szép eredmény ez Kristóftól, sokat dolgozott ezért, picit több önbizalommal megnyerhette volna az elődöntőbe jutásért vívott meccset. Ha így folytatja, és az őszi országoson is jól teljesít, bekerül a Top 12-be” – értékelt edzője, Kerekes Barnabás.

A sepsiszentgyörgyi ISK színeiben Pál Ábel nevéhez fűződik a legjobb eredmény, őt a későbbi győztes Podar Cristian állította meg a legjobb 32-ben. Lukács Balázsnak a gyengécske csoportmérkőzések után nehezebb ellenfél jutott, így idő előtt búcsúzott. Orosz Krisztián 8 évesként derekasan helytállt, de sem ő, sem Boér Anita, sem Dénes Anna nem jutott ki a sejtező csoportból. „A hibákkal a gyerekek is tisztában vannak, és igyekeznek javítani ezeken. Még fiatalok, de ha a lendületük megmarad, és a munkamoráljuk emelkedik, majd jönnek az eredmények is” – fogalmazott edzőjük, Kocsis Balázs.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük