Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszékiek az elsőségért

Korosztályonként hat anyaországi és hat székelyföldi gyermekcsapat részvételével hétfőn Csíkszeredában elkezdődött a 3. Székely–Magyar Utánpótlás Labdarúgótorna. Két helyszínen, az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályán és a stadion füves pályáján zajlanak a mérkőzések.

A labdarúgótorna főszervezője Tusnádfürdő, illetve Csepel és Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata, társszervezője Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, házigazdája pedig az FK Csíkszereda. A székely és anyaországi csapatok két korosztályban méretkeznek meg: 2005–06-ban (U13), illetve 2007–08-ban (U11) született gyerekek. A csapatok 6+1-es felállításban, félpályán, keresztben játszanak, a kapuk mérete 5×2 méter, a játékidő pedig 2×20 perc. A torna fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, aki többek között a következőket üzente: „Nagy nyereség, ha a focipályán egymással megmérkőző kárpát-medencei magyar gyerekek és fiatalok a pályán kívül is megismerik egymást és barátokká válnak. Ezáltal is összenő, ami összetartozik”.
A részvevő csapatokat két csoportba sorolták, az A csoportba az FK Csíkszereda, a Kézdivásárhelyi SE, a Marosvásárhelyi SE08, az 1908 Szentlőrinci Atlétikai Club, az UTE Labdarúgó Akadémia és a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület kapott besorolást, a B-jelű hatosban pedig a Gyergyószentmiklósi Jövő FC, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a Székelyudvarhelyi FC, az Óbudai ASR Gázgyár, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület és a Kisvárda Labdarúgó Akadémia együttesei szerepelnek. A csoportmérkőzések ma 9 és 13 óra között folytatódnak. A csoportmérkőzéseket követően a csapatok három ágra kerülnek (Arany-ág, 1–4. helyek, Ezüst-ág, 5–8. helyek és Bronz-ág, 9–12. helyek), ahol csütörtökön és pénteken, szintén 9 és 13 óra között eldöntik a helyezések sorsát. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük