Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszéki rangadó a javából

Háromszéki rangadó a javából Sport

Megdolgozott a győzelemért a Sepsi-SIC szombaton a vendég KSE ellen, a női kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszának 20. fordulójában. A zöld-fehérek győzelme nem volt kérdéses, de a kézdivásárhelyiek nem adták könnyen a két pontot, 30 percig a címvédő méltó ellenfelének bizonyultak.

A háromszéki rangadót fej-fej mellett kezdték meg a csapatok, Alina Podar gyors kosarára Kozman Kriszta triplával válaszolt, majd Jones és Fraser pontjaira Debreczi és Coleman újabb távoli dobásokkal reagált (6–9). A zöld-fehérek 9-nél, és 11-nél is kiegyenlítettek, majd a negyed derekán ismételten egált, 13–13-as állást regisztrálhattunk. 15–16-nál a Sepsi-SIC került lépéselőnybe, ekkor Raber és Pop volt sikeres, így az első tíz perc végére az előny a hazaiakhoz került (19–16).

Hirdetés
Hirdetés

A második negyedet erőteljesen, 8–0-s sorozattal indította a szentgyörgyi alakulat (29–20), de a kézdivásárhelyiek tartották magukat, mindössze a szakasz végére alakult ki számottevőbb hazai előny, az első félidő végül 42–30-as eredménnyel végződött. Szünet után Coleman igyekezett tartani a lelket csapatában, Lewis és Taylor akcióinak hála a KSE felzárkózott hat pontra (58–52), ennél közelebb viszont nem tudott férkőzni, mivel Jones és Wallace visszaállította a megnyugtató különbséget, ennek ellenére a harmadik negyedet a vendégek nyerték (63–54).

Az utolsó negyedben belelendültek a hazaiak, Jones és Wallace szórták a pontokat, ezzel szemben a KSE ereje elfogyott. A céhes városiak minden energiát mozgósítottak, hogy korrigálni tudják a helyzetet, de mind védekezésben, mind pedig támadásban sok hibával játszottak, ily módon pedig esélyük sem volt az erős címvédővel szemben. Az ötszörös bajnok nem kegyelmezett, érvényesítette a papírformát és végül 96–69 arányban nyerte meg a találkozót.

A házigazdák legjobbjának a 25 pontot és 6 asszisztot jegyző Britney Jones bizonyult, míg a vendégeknél Jaiamoni India Welch Coleman 24 pontot és 9 gólpasszt ért el. A zöld-fehérek legközelebb ismét hazai környezetben lépnek pályára, február 17-én, csütörtökön a 18. fordulóból elnapolt mérkőzésüket pótolják a CSM Alexandria ellen, míg a KSE szombaton a CSM Târgoviște együttesét fogadja.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 20. forduló: Sepsi-SIC–Kézdivásárhelyi SE 96–69 (19–16, 23–14, 21–24, 33–15). Sepsi-SIC: Jones 25/3, Wallace 16/12, Podar 13/9, Fraser 13, Orbán 13. Cserék: Raber 8, Pop 6, Cătinean 2, Pasic, Croitoru. Edző: Zoran Mikes. KSE: Coleman 24/9, Lewis 15/3, Kozman 13/9, Taylor 10/3, Debreczi 5/3. Cserék: Bara-Németh 2, Domokos, Tuchilus. Edző: Ljubomir Kolarevic.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások