Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszéki motokrossz-sikerek

Háromszéki motokrossz-sikerek Sport

Nemrég az Ilfov megyei Ciolpani adott otthont a román motokrosszbajnokság második futamának, amelyen ezúttal is két háromszéki motoros állt rajthoz. A sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián (Bukaresti Steaua) az első, míg az ozsdolai Ördög Zoltán (Top Cross TCS Otopeni) az ötödik helyen zárta a viadalt, amely egyben a Balkán-bajnokság nyitófordulója is volt.

Egy bő hónap alatt másodszor találkozott Ciolpani-ban a román motokrosszsport legjava, a Bukarest melletti településen rendezték meg az országos bajnokság második futamát. A múlt hétvégi megmérettetés egyben a 2021-es Balkán-bajnokság nyitóviadala is volt, a hazai terepmotorosok mellett szerb, bolgár, moldovai, görög és török versenyzők is rótták a köröket.

Az MX2-es géposztályban egy KTM-mel versenyző Tompa Krisztián számára kiválóan alakult a verseny, simán megnyerte mindkét futamát, így mindkét sorozatban az első helyen végzett. „Jó időnk volt, s remekül előkészített pályán versenyeztünk. Erős mezőnyben tudtam nyerni úgy, hogy én voltam a legjobb mind a szabad, mind az időmérő edzésen, és mindkét rajtot remekül kaptam el. Nagyon örvendek, hogy problémamentes, sikeres hétvégém volt” – mesélte Tompa, aki legközelebb a Balkán-bajnokság egy hónap múlva esedékes törökországi viadalán szeretne versenyezni. Indulása még nem biztos az ottani járványügyi helyzet miatt.

Hirdetés
Hirdetés

A 14 esztendős Ördög Zoltánra (Yamaha), az MX2 Junior kategória újoncára rájárt a rúd az elmúlt hétvégén, hiszen a ciolpani-i megmérettetés mindkét futamán elesett, így a mezőny végéről tornázta fel magát az 5. helyre, és mindkét sorozatban ebben a pozícióban intették le. „Én igen, de Zoltán nem elégedett egészen az eredményével. A szombati időmérőn nagyon jól ment, s miután elesett, keményen kellett küzdenie, hogy dobogóközelben végezzen, s csalódott, mivel a bolgárok miatt nem állhatott fel a román bajnoki futam pódiumára” – összegezte az Ilfov megyei viadal eseményeit a motokrosszos édesapja, Ördög István. Zoltán várhatón május 22–23-án az anyaországi Piliscséven versenyez, ahol a magyar junior motokrossz országos bajnokság és kupa második fordulóját tartják.

Eredmény (2. román bajnoki/1. Balkán-bajnoki futam): MX2 Junior: 1. Nikolaj Malinov (bolgár, KTM), 2. Marius Popovici (Top Cross TCS, Yamaha), 3. Erőss Koppány (Top Cross TCS, Yamaha)… 5. Ördög Zoltán (Top Cross TCS, Yamaha); MX2: 1. Tompa Krisztián (Bukaresti Steaua, KTM), 2. Andrei Tătaru (Top Cross TCS, Yamaha), 3. Kristian Petkov (bolgár, KTM).

A román bajnokság állása két verseny után: MX2 Junior: 1. Marius Popovici 87 pont, 2. Erőss Koppány 82 pont, 3. Ördög Zoltán 74 pont (mindhárman a Top Cross TCS-től, Yamaha); MX2: 1. Tompa Krisztián (Bukaresti Steaua, KTM) 100 pont, 2. Andrei Tătaru (Top Cross TCS, Yamaha) 82 pont, 3. Petru Iosif (Top Cross TCS, Yamaha) 78 pont.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük