Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromnaponta egy meccs

Háromnaponta egy meccs Sport

Sűrűsödik a program a labdarúgó élvonalban, az elkövetkező időszakban gyakorlatilag háromnaponta játszik bajnokit a Sepsi OSK. A piros-fehér mezesek szombaton Voluntari ellen igyekeznek pontokat szerezni idegenben, kedden itthon fogadják Temesvárt, majd jövő pénteken szintén hazai környezetben a Juventust igyekeznek legyűrni.

Voluntari nem ígérkezik könnyű ellenfélnek, figyelmeztetett tegnapi sajtótájékoztatóján Eugen Neagoe vezetőedző, aki szerint csapata felkészülten és koncentráltan várja a holnap déli kiszállást.
– A legnehezebb periódus előtt állunk, mint ismeretes, egy hét leforgása alatt három meccset ját­szunk. Az lenne ideális számunkra, hogy a lehető legtöbbet, azaz a kilenc pontot kihozzuk, mert akkor megmenekülnénk a kiesés izgalmaitól. De ahogy legutóbb a Chiajna ellen is meglátszott, mindenik meccs nagyon küzdelmes, mindenki ki szeretné harcolni a bennmaradást. Voluntari is ugyanazt akarja, mint mi, azaz győzni, és elkerülni a kiesést, remélem, mi leszünk az inspiráltabbak – nyilatkozta Eugen Neagoe vezetőedző.
Voluntari az utóbbi hat hazai mérkőzésén mindössze egyszer tudott nyerni (március 11-én, 1-0 Temesvárral), ráadásul a hatból három alkalommal gólképtelen maradt. Az alapszakaszban oda-vissza alapon is az Ilfov megyeieknek állt a zászló, mindkét találkozót 3-0 arányban nyerték meg. A rájátszásban viszont változott a kettejük közti játék képe, március 19-én Sepsiszentgyörgyön emlékezetes összecsapást vívtak, már csak azért is, mert ez volt az első élvonalbeli tétmeccs a szemerjai stadionban. Marinescu góljára Fülöp István két értékesített büntetővel válaszolt, majd a 2-2-es végeredményt, drámai véghajrá után, a hosszabbítás 2. percében Adrian Bălan állította be.
A Sepsi OSK az előző körben veszítette el rájátszásbeli veretlenségét, miután 2-0 arányban fejet hajtott a Concordiával szemben egy olyan mérkőzésen, amelyet súlyos játékvezetői tévedések tarkítottak.
– Tartok a bíráskodástól, mert legutóbb is belenyúltak a játékvezetők a meccsbe, amikor 0-1-es állásnál érvénytelenítettek egy egyébként szabályos találatot, 1-1-nél pedig biztos vagyok benne, hogy másképpen alakult volna a végjáték. De nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk, a lényeg, hogy tegyük a dolgunkat a pályán. Erősebbnek kell lenünk az ellenfélnél, még akkor is, ha játékvezetői tévedések adódnak – szögezte le Neagoe.
Labdarúgó I. liga, rájátszás, 9. forduló: felsőház: ma 21.45-től Viitorul – Jászvásár; vasárnap 21.30-tól Astra – Kolozsvári CFR; hétfőn 20.45-től Krajova – FCSB. Alsóház: ma 17 órától Temesvár – Juventus; szombaton 13 órától Voluntari – Sepsi OSK, 21.30-tól Dinamo – Botoşani; vasárnap 13 órától Chiajna – Medgyes. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük