Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hármas kupapróba a Sepsi OSK-nak

A focikedvelők bizonyára nagy izgalmakkal és reményekkel várják a Sepsi OSK élvonalbeli csapatának kettős mérkőzését az Universitatea Craiova ellen a Román-kupa elődöntőjében. Az első találkozó színhelye a Sepsi Aréna, erre a mérkőzésre a húsvét utáni héten kerül sor.

Az 1. Ligában hétfőn teniszeredménnyel nyert a szentgyörgyi gárda, mint ismert, az az alsóházi rájátszás 3. fordulójában 6–0-ra legyőzte az Academicát, ezzel pedig fennállása legnagyobb arányú győzelmét aratta az élvonalban. Cristiano Bergodi együttese öt meccse veretlen, ebből négyet meg is nyert. Ennek köszönhetően 27 ponttal áll az alsóház harmadik helyén, két ponttal lemaradva az egyaránt 29 pontos Rapid és a Botoșani mögött.

A most következő napokban, hetekben a Sepsi OSK két utánpótlás-együttese is kupamérkőzéseket játszik. Az U19-es csapat a négy között, vagyis az elődöntőben április 13-án a Kolozsvári AS FC Universitatea csapatát fogadja, a visszavágóra május 4-én kerül sor. A háromszékiek ellenfele jó játékerőt képvisel, az U19-es Elit Liga felsőházi rájátszásának Nyugati-csoportjában a második helyen áll és elitligás elődöntőre pályázik. A szintén elődöntőre pályázó FK Csíkszereda április 2-án 2–1-re legyőzte a kolozsváriakat, akik nem verhetetlenek. Megjegyzendő, hogy a Sepsi OSK a negyeddöntőben az U19-es Elit Liga és a Román-kupa fő esélyesének tartott Farul Konstancát búcsúztatta idegenben 2–0-val, korábban az FC Buzău otthonában nyert 8–0-ra. A Sepsi OSK U19-es csapata az Elit Liga alsóházi rájátszása Keleti-csoportjának harmadik helyén áll, azonos pontszáma van az első két helyezettével.

A Sepsi OSK U17-es csapata a kupaelődöntőben április 13-án a Kolozsvári CFR U17-es csapatát látja vendégül, a visszavágó május 4-én lesz. A Sepsi OSK a negyeddöntőben a Kolozsvári AS FC Universitatea otthonában győzött 3–0-ra, a CFR házigazdaként 1–0-ra győzött a Temesvári Poli ellen. A CFR az Elit Ligában az alsóházi rájátszás Nyugati-csoportjának negyedik helyén áll, míg a Sepsi OSK a szintén alsóházi, de Keleti-csoport rájátszásának harmadik helyezettje (26 pontja van, akárcsak a második FC Botoșani-nak). A Sepsi U17-es csapata számára jó esély mutatkozik kupadöntőbe jutni, de az U19-es csapat is játszhat kupadöntőt, akárcsak a felnőtt csapat!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük