Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ha ez sport, inkább ne!

„Bárki boldoggá tud tenni úgy, hogy tesz valami édes dolgot érted, de csak egy különleges valaki van, aki úgy tesz boldoggá, hogy nem csinál semmit” – írja Adrienn egy Facebook-bejegyzésben.

A mellékelt képen rajongóan néz egy fiatalembert, aki mellett egy későbbi képen már menyasszonyként ujjong. Szépecske, félelmetesen csinos. Közzétesz egy felhívást is, egy gerincsérüléses kézilabdázó lány támogatására. El ne feledjem, Adrienn kézilabdázik. Ó, nem profi szinten, csak egy megyei csapatban. Hogy-hogy mégis ismert lett neve? Mert egy meccsen ellenfele (női ellenfele!) úgy belerúgott, hogy veséje nagy részét el kellett távolítani. Amíg a pályán fetrengett a fájdalomtól, senki nem jött oda a másik csapatból megkérdezni, mi a baja, sőt, azok edzője méltatlankodott, miért szakították félbe a meccset.

Hirdetés
Hirdetés

Jászvárosban egy kupamérkőzés után a bírókat egy bicskás társaság várta, miután a biztonságiak megunták, és hazamentek. Nem tudom, vétettek-e valamit a fütyülősök, de azt igen, hogy Román-kupa amolyan nesze semmi, fogd meg jól, csak a győztes indulhat az Európa Ligában, a többi csapat, döntőst beleértve, hoppon és koppon marad, a jassiak esélye pedig a végső győzelemre körülbelül annyi, mint nekem, hogy holnaptól első balett-táncos legyek a Bolsojban. És ha már a kupánál tartunk, a dinamós ultrák a csíkszeredai leszereplés után megállították a csapatot szállító buszt az autópályán: profi blokád, ordibálás, ökölrázás. (Kíváncsi lennék a rendőrség véleményére, ha én egy Trabant útját szándékosan elvágom, milyen jutalmat kapok? Mert azok büszkén hirdetik a Youtube-on hőstettüket). És a szeredai meccs sem a briliáns technikai megoldásokért emlékezetes, hanem a kölcsönös bozgorozás- és cigányozásért.
Soha nem fogom megérteni, miért kell egy sporteseményt etnikai háborúként várni és – legalábbis a szavak szintjén – megküzdeni.
Ha ez a sport, akkor köszönöm szépen, nem kérek belőle, mondom én, aki évtizedekre visszamenőleg tudtam a rekordok és érmek listáját. Argentínában, Görögországban volt már felfüggesztve bajnokság, és nem halt bele senki. Marad idő a Mezzo Tv-ben Bartók Béla román táncait, vagy a zsidó karmester-zseni Daniel Baremboimot, amint átszellemülten vezányeli a kerge antiszemita Wagner muzsikáját, mert gyönyörű.
A barmokat pedig zárják ketrecbe, de sürgősen!

Zubreczky Antal

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük