Felhívás!

Gyűlnek az érmek

Gyűlnek az érmek Sport

Egy ezüst- és három bronzérmet szereztek a magyarok Besztercebányán, a XVI. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) harmadik napján. Románia egy arany- és egy ezüstéremmel gazdagodott.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint ezüstérmes lett az úszók 200 méter vegyes döntőjében Kováts Alex. Harmadik helyen végzett a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában Mamira Luca, a gerelyhajító Illyés Gréta és az úszó Bagi Zoltán 100 méter gyorson.

Ezt megelőzően, kedden a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és 100 méteren Deák Zalán győzött. Második lett 1500 méteren Szirbek Albert és Szeleczki Szabina cselgáncsozó a 44 kilogrammos súlycsoportban. Bronzérmet szerzett 200 méter pillangón az úszó Zámbó Virág, 200 méter háton Szabó Dóra, 1500 méter gyorson Kovács-Seres Hunor, valamint a gyalogló Kovács Alexandra 5000 méteren. Hétfőn az úszó Elekes Tamara 400 méter vegyesen nyert.

Román színekben a tornászok remekeltek, az Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță és Sabrina Voinea alkotta tornászcsapat a román küldöttség első aranyérmét szerezte, míg egyéni összetettben Amalia Puflea a dobogó második fokára állhatott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.