Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győztesen zárnák az évet

Győztesen zárnák az évet Sport

Idei utolsó megmérettetéseire készül a magyar és a román labdarúgó-válogatott, ma este Magyarország Luxemburgban lép pályára barátságos mérkőzésen, míg Románia Kolozsváron látja vendégül a Mircea Lucescu edzette törököket.

Szélesi Zoltán megbízott szakvezető elárulta, a magyar labdarúgó-válogatott leendő szövetségi kapitánya, Georges Leekens a munkában még nem vesz részt. Szélesi szerint pozitív a hangulat a csapatnál, amely jól dolgozott az elmúlt napok során, ezért nemcsak jó eredményt, hanem jó játékot is vár együttesétől a soron következő két találkozón, melyeken ő irányítja a válogatottat.

Érdekesség, hogy Nikolics Nemanja több mint egy év után ismét magára öltheti a címeres mezt. „Örülök, hogy egy év után ismét a csapattal vagyok. Nagyon motiváltan érkeztem. Rég szereztem gólt a nemzeti együttesben, ideje lenne ismét betalálni” – jelentette ki a Chicago Fire gólkirály csatára, aki legutóbb tavaly októberben szerepelt a válogatottban, melynek színeiben több mint két esztendeje nem volt eredményes. A magyarok ma 21 órától Luxembourgban mérkőznek, majd öt nappal később, idei utolsó meccsükön a világbajnoki résztvevő Costa Ricát fogadják a Groupama Arénában.

Románia válogatottja ma este azt az új mezt fogja viselni, amelyet nemrég mutatott be a FRF, ám azóta sokan vitatták az „identitásfrissítés” szükségességét, ráadásul az új címer diszkriminatív az erdélyi magyar, illetve szász kisebbségre nézve. Cosmin Contra szövetségi kapitány együttese 20.15-től Törökországgal méri össze erejét Kolozsváron, majd november 14-én Hollandiával csatázik Bukarestben. A szakvezető hétvégén kihirdetett keretében többek között helyet kapott a Dinamónál italozásával botrányt okozó Sergiu Hanca és a FCSB botrányos fenegyereke, Denis Alibec is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük